Lasagne med svinekød, urter og spinat

Lasagne med svinekød, urter og spinat
Jeg er netop vendt tilbage til Dublin efter 10 dage på Malta, hvor ferielæsningen blandt andet bestod af Julie Powels selvbiografiske roman om det år, hvor hun havde besluttet sig for at lave alle retterne i en fransk kogebog (mere end 500). Bogen er blevet filmatiseret – mener den udkommer i Danmark i oktober. Det inspirede mig selvfølgelig til at gå i køkkenet og lave fransk mad. Det blev til den gamle klassiker coq au vin, som af mystiske årsager ikke rigtigt smagte af så meget, til trods for at jeg flamberede den parterede kylling i cognac, tilsatte to flaske vin (brugte to kyllinger, så det var en ret stor portion), tilsatte bacon – jeg forstår det simpelthen ikke. Nu har kyllingen fået lov til at hvile i saucen, så det kan være at den er bedre i dag.

Jeg lavede desuden også en portion tiramisu, som jeg dog ikke fik taget et billede af. Den skal spises i aften hos min kærestes bror, hvis hustru har fødselsdag. Jeg har desuden planer om at lavede chokolade- og bananmuffins til ungerne. Tiramisuen lærte jeg at lavede på et italiensk madlavningskursus, hvor jeg også lærte at lave en noget anderledes men fantastisk lækker lasagne. Jeg lavede den for et stykke tid siden, hvor jeg huskede at tage billede, men jeg fik aldrig lagt opskriften på bloggen, så nu kommer den her en anelse forsinket. I opskriften bruges der kød fra pølser, men det er ikke den type pølser, man typisk finder i køledisken i danske supermarkeder men istedet er det den type pølser, som er bløde ligesom medister. De kan nok være svære at få fat i i Danmark, så jeg vil nok anbefale, at man bruger kødet fra medister eller andre ‘bløde’ pølser med et rigtigt farsfyld.
Kød og spinatfyld

  • 1 spsk olie
  • 450 g fars fra ‘bløde’ pølser
  • 2 tsk fennikelfrø
  • et lille drys ‘nutmeg’
  • 1 rød chilipeber, kerner fjernet og hakket fint
  • 2 fed hvidløg, knuste
  • 150 små champignon skåret i skiver
  • 200 ml creme fraiche
  • 100 g babyspinat, hakket groft
  • salt og peber

Tomatsovs

  • 2 dåser hakket tomat
  • 2 spsk soltørret tomatpasta (mener men kan bruge pesto eller alm tomatpasta)
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk friske timianblade

Brødkrummetopping

  • 4 skiver hvidt brød
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • citronskal fra 1 citron
  • friske urter – cirka en lille håndfuld af hver (purløg, bredbladet persille, estragon og basilikum siger madlavningsskolen, men jeg bruger nu bare, hvad jeg har ved hånden).
  • 2 spsk olivenolie

Resten

  • 6 lasagneplader (gerne friske eller andre, som ikke tager lang tid i ovnen)
  • 50 g revet cheddar

Bages i en 190 grader varm ovn i 20 – 30 min
Varm olie  i en pande og tilsæt fennikelfrø og chili. Efter et minut eller to tilsættes kødet, som brunes godt igennem (brug to træskeer til at separere kødet, så det mere ligner fars end én stor klump kød). Tilsæt champignon og hvidløg og steg yderligere et par minutter, inden spinat og creme fraiche tilsættes. Lad det hele simre et par minutter mere og tilsæt så salt og peber og sæt til side.
Tomatsovsen laves ved at komme alle ingredienserne i en gryde og lade dem simre i 10 minutter. Mens det simrer laves brødkrummetoppingen ved at blende brød, hvidløg, citronskal, urter og olivenolie.
Kom 1/3 af kødfyldet i et ovnfast fad og oven på det 1/3 af tomatsovsen og dæk det med halvdelen af lasagnepladerne. Gentag processen og slut af med et lag af kødfyld og tomat. Dæk med ost og brødkrummetopping og bag i ovnen i cirka 20 – 30 minutter eller indtil lasagnepladerne er bløde, brødkrummerne er gyldne og det ‘bobler’ i siderne.
Server med en god salat (vi spiser en italiensk fennikelsalat til denne lasagne, men andre salater med masser af smag og en god vinagrette vil også virke) og godt brød.

Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments