Kyllingeleverpaté med cognac

Kyllingeleverpate

Foto Sarah Coghill

Kyllingeleverpaté er en af de ting, jeg sjældent kan lade være med at bestille, når jeg falder over det på restaurantmenuer. Jeg forsøger ellers så vidt muligt at gå uden om retter, jeg selv hurtigt kan bikse sammen derhjemme. Når det tilmed er en spise, som er fantastisk billig og hurtig at lave, ville det give så meget mere mening at vælge retter, som man ikke altid lige orker at give sig i kast med selv. Men ak, kyllingeleverpaté smager så fantastisk dejligt, at jeg som regel er nødt til at bestille det. Har man endnu ikke prøvet at give sig i kast med det, er det hermed en opfordring. Det er nemt, billigt og fantastisk velsmagende.

Denne her sag, som jeg lavede til smagogbehag tidligere på året, valgte jeg at krydre med både hvidløg og cognac. Man kan sagtens udelade det ene eller det andet, men jeg synes, at det giver noget dybde til smagen. Har man ikke lige cognac i huset, er der ingen grund til at storme ud at købe en hel flaske. En sjat portvin, sherry eller marsala vil også smage godt i. Kyllingelever kan i øvrigt købes på frost i de fleste større supermarkeder.

Server kyllingeleverpatéen med noget godt brød eller hjemmebagt brioche og gerne sammen med et par cornichoner eller lidt sprødstegt bacon eller lufttørret skinke. Jeg lavede også nogle lynsyltede rødløg til, som både giver det hele et farveløft, samtidig med at syren i giver modspil til det fede.

Kyllingeleverpaté med cognac

Kyllingeleverpaté med cognac på surdejsbrød

No ratings yet

Ingredienser

  • 500 g kyllingelever
  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 kv. frisk timian
  • 125 g smør (+ 20 g til stegning)
  • ¾ dl fløde
  • 4 spsk. cognac
  • Surdejsbrød
  • Salt og peber

Lynsyltede løg:

  • 2 rødløg
  • 1 dl eddike
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand

Fremgangsmåde

  • Trim kyllingelever for sener. Hak løg og hvidløg og steg et par minutter på en pande i 20 gram smør, indtil løgene er klare. Tilsæt kyllingelever og timian og steg, indtil kyllingeleveren lige akkurat er gennemstegt. Smelt imens den resterende smør i en gryde. Blend pandens indhold med det smeltede smør, fløde, cognac og salt og peber. Kør evt. patéen igennem en finmasket si hvis nødvendigt. Hæld i én stor skål eller beholder eller flere små. Lad patéen køle af og top evt. med klaret smør.
  • Skær surdejsbrødet i skiver, smør med paté og top med de lynsyltede løg. Cornichoner eller drueagurker vil også gøre sig godt heri.

Lynsyltede løg:

  • Skær løg i skiver og giv eddike, sukker og vand et opkog. Hæld over løgringene og lad trække på køl, indtil de skal bruges.
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments