Kyllingelasagne med spinat

kyllingelasagne
Lasagne er nok lidt af en klassiker i det fleste danske hjem. I hvert fald hjemme hos mig, hvor den er synonym med ægte hyggemad. Jeg elsker smagen, jeg elsker duften, og så elsker jeg, at man kan gøre køkkenet helt rent og fint, mens den hygger sig i ovnen. Jeg har det nemlig med at gennemrode hele mit køkken, hver gang jeg laver mad. Især det asiatiske køkken kan give en hel del oprydning bagefter. Her skal rigtig mange ingredienser ofte bikses sammen umiddelbart inden servering. Derfor er det rart, når man i ny og næ ikke skal tænke på anden oprydning efter maden, end servicen og det fad, som den er bagt i.
I dag kommer opskriften på en helt igennem fantastisk kyllingelasagne, som kom på bordet for et par uger siden hjemme hos mig. Jeg vil faktisk vove at påstå, at lasagnen her giver den traditionelle udgave med oksefars kamp til stregen, og begge mine medspisere var enige om, at den smagte uhyggeligt godt.
Hemmeligheden bag en god kyllingelasagne er ret simpel: Ved brug af hele stykker kylling må lasagnen endelig ikke få for meget i ovnen. Jeg har set eksempler på opskrifter på kyllingelasagne, hvor kødstykkerne først gennemsteges, inden lasagnen får 30-40 minutter i ovnen. Så er der altså knastør kylling på gaflen. I stedet bør man brune kyllingestykkerne kortvarigt ved høj varme, og så bagefter give den så kort tid i ovnen som muligt. Det betyder, at friske lasagneplader er et must til kyllingelasagne. Allerede her kan du skære halvdelen af tilberedningstiden fra. Herudover handler det om at have en ret høj temperatur på ovnen. Dermed smelter osten på toppen og bliver sprød og gylden på kort tid, og så er der serveret.

Kyllingelasagne med grønt

Jeg har her tilsat en ordentlig bunke frisk spinat. Det smager virkelig dejligt sammen med resten af ingredienserne i denne her kyllingelasagne. Herudover er det en god måde at få et ordentligt skud vitaminer her i den kolde tid.
Vil du have endnu mere grønt? Skær gulerod og selleri ud i små fine tern, og steg dem sammen med løget. Ristede champignon i mindre stykker vil også smage godt heri.

Kyllingelasagne med spinat

Kyllingelasagne med spinat og tomat

Virkelig skøn kyllingelasagne med masser af frisk spinat, som giver oksekød-lasagnen kamp til stregen. 
5 fra 4 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse30 min
Tilberedelse30 min
I alt1 t

Ingredienser

  • 500 g spinat
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • Olie til stegning
  • 5 spsk. tomatpuré
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1,5 dl hvidvin ((eller hønsebouillon))
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 4 kyllingebryster
  • 25 g smør
  • 3 spsk. hvedemel
  • 5 dl mælk
  • 175 g revet ost ((fx en pose med blandet gratineringsost))
  • 0,5 tsk muskatnød
  • 250 g friske lasagneplader
  • Salt, peber

Noter

Hvis du ønsker endnu flere grøntsager i din kyllingelasagne, så kan du skære gulerod og bladselleri ud i små fine tern. Tilsæt dem blot sammen med løget. 
Du kan også skære champignons ud i kvarte eller skiver, riste dem i olie på en pande, til de begynder at få lidt farve, og så komme dem i lasagnen sammen med spinaten. 

Fremgangsmåde

  • Skyl spinaten, og steg den på en tør pande, til den falder sammen. Afkøl den i en sigte, og klem væden ud med hænderne, når den er kølig nok til at kunne håndteres. Hak den groft.
  • Pil og hak løg og hvidløg. Sauter begge dele i olie i en gryde, til løgene er klare. Kom nu tomatpuré, hakkede tomater, hvidvin og oregano i gryden. Lad den simre i cirka 10-15 minutter, mens du forbereder resten, og smag til med salt og peber. Tag gryden af blusset.
  • Smelt smørret i en tykbundet gryde, tilsæt mel, og rør det godt sammen. Pisk nu mælken i lidt efter lidt, så du får en opbagt sauce. Smelt halvdelen af osten heri, og smag til med muskatnød, salt og peber.
  • Skær kyllingebrysterne i grove tern. Varm en sjat madolie på en pande, brun dem kortvarigt ved høj varme, til de begynder at tage farve. Kom dem i den færdige tomatsauce.
  • Fordel tomatsaucen, spinat og bechamelsaucen lagvist i et ovnfast fad. Slut af med et lag bechamelsauce, og drys resten af osten over. Bag lasagnen ved 220 grader i cirka 15 minutter, til toppen er gylden.

Opskriften er oprindeligt udviklet til Nemlig.com’s måltidskasser (find den i Familiekassen uge 1 2019)

Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments