Kyllingeburger: Dirty Chicken

Kyllingeburger

Foto Henrik Freek Christensen

Efter mit besøg i Go’Morgen Danmark i søndags, hvor jeg lavede hjemmelavet “grillkylling deluxe” med både triple cooked fries og argukesalat, har jeg haft hjemmelavet “fast food” på hjernen. Derfor kommer der her min opskrift på den ultimative kyllingeburger, som jeg har valgt at døbe “Dirty Chicken”.
Der hersker lidt uenighed om, hvor burgeren egentlig kommer fra. Ifølge visse kilder stammer den populære spise fra vore tyske naboer, hvor den skulle den have fået sit navn efter Hamborg. Det skulle ifølge denne fortælling være tyske søfolk, der viderebragte idéen om en såkaldt ’hamburger steak’ lagt mellem to skiver brød til de amerikanske østkyster, hvor gadesælgere tog den til sig. Andre oprindelseshistorier er mere farverige og tager udgangspunkt i Guds eget land. Et er dog sikkert: Da amerikansk kultur i sidste halvdel af det 20. århundrede spredte sig til resten af verden, fulgte burgeren med. Resten er historie – og dog. For meget er sket, siden burgeren gjorde sit indtog herhjemme. Engang fandtes der to af slagsen, den med ost og den uden, men siden gourmetburgerens indtog på restaurantscenen, har den udviklet sig fra ydmyg spise til det nogle gange deciderede dekadente. 
Netop sidstnævnte slags var temaet, da jeg i smagogbehag satte burgere for blærerøve på menuen. I stedet for den klassiske med bolle, bøf og bacon, lavede jeg blandt andet denne version med kylling med chilichutney og savoyslaw. Normalt er jeg ikke stor fan af kyllingeburgere, da de godt kan gå hen og blive en anelse kedelige efter min mening, men denne her version var et kæmpe hit.
Tomatchutney kan nogle gange købes i supermarkeder, deli’er og lignende. Jeg brugte en fra Meyers købt i Magasin, men hvis du har mod på at lave din egen version, så følg denne opskrift på tomatchutney. Ellers kan du også sagtens bruge andre slags chutney i burgeren. Det vigtigste er blot, at den har en på én gang sød og syrlig smag.
Dirty Chicken Burger
4 personer

  • 4 kyllingefileter
  • Chilipulver efter smag
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 spsk. olie
  • 1 dl sukker
  • 1 dl eddike
  • ½ dl vand
  • ½ savoykål
  • 2-3 gulerødder
  • ½ rødløg
  • 1 dl god mayonnaise
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl tomatchutney
  • Chilisauce efter smag (gerne habanero)
  • Olie og smør til stegning
  • 4 burgerboller (se opskriften på fantastiske burgerboller)
  • Salt, peber

Halvér kyllingefilterne på langs. Bland chilipulver med paprika, olie, salt og peber og marinér kyllingefileterne, til de skal bruges.
Giv sukker, eddike og vand et opkog, til sukkeret er smeltet. Afkøl. Snit savoykål, skær gulerødder i julienne og skær rødløget i halve ringe. Vend sammen med syltelagen en halv til en hel time før, burgeren skal serveres. Pres hvidløget og blandt med mayonnaise, hæld væden fra grøntsagerne og bland halvdelen af hvidløgsmayonnaisen i. Krydr med salt og peber. Smag tomatchutneyen til med chilisauce.
Steg kyllingefileterne på en varm pande, til de er gennemstegte. Smør fire burgerboller med den resterende hvidløgsmayonnaise, fyld med kyllingefileter, spicy tomatchutney og savoyslaw.
 

Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments