Grydestegt kylling med skilt sovs og agurkesalat

Grydestegt kylling med skilt sovs og agurkesalat


Grydestegt kylling med skilt sovs, kogte kartofler og hjemmelavet agurkesalat er traditionel, dansk mad, når det er bedst. Denne opskrift er nem at gå til. Selv om det tager en times tid, fra man begynder, til maden er færdig, så er der ikke det store arbejde i retten, da kyllingen passer sig selv i gryden, og agurkesalaten kan laves på bare fem minutter.
Jeg har ikke været i stand til at få tankerne fra grydestegt kylling, siden jeg i sidste uge lagde opskriften på tarteletter med høns i asparges på bloggen. I indlægget kom jeg til at nævne denne skønne, skønne ret, og det må have sat sig fast. Det er dog ikke underligt, for kombinationen af det saftige kyllingekød, den cremede sovs og det søde og syrlige fra agurkesalaten er noget nær ren lykke, når det som i dette tilfælde blev serveret på en blæsende og regnfuld aften.

Det kan i øvrigt godt betale sig at lave ens egen hjemmelavede agurkesalat, selvom den færdige udgave kan fås for en slik i hvert et supermarked i Danmark. De to kan slet ikke sammenlignes, og det gode ved den hjemmelavede agurkesalat er, at man selv bestemmer balancen mellem det sure og det søde. Personligt synes jeg, at supermarkedernes agurkesalat er lige kraftig nok i smagen til denne ret.

Grydestegt kylling med skilt sovs og agurkesalat
Grydestegt kylling med skilt sovs og agurkesalat

Grydestegt kylling med skilt sovs og agurkesalat

Ingen bedømmelser endnu
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 kylling (cirka 1200 g)
  • salt og peber
  • en håndfuld persille (valgfri)
  • 15 g smør
  • 1 spsk olie
  • dl hønsefond/bouillon
  • 1 ½ dl flødekulør (valgfri)
  • 1 – 2 tsk sukker/ribsgele
  • 2 tsk Maizena

Agurkesalat

  • 1 agurk
  • 1 dl eddike
  • ½ dl vand
  • 100 g sukker

Fremgangsmåde

  • Start med at lave agurkesalaten ved at skære agurken i tynde skiver. Giv eddike, vand og sukker et kort opkog, indtil sukkeret er smeltet, og hæld det over agurkeskiverne. Lad agurkesalaten trække i køleskabet i en times tid, inden den skal spises.
  • Kyllingen krydret indvendigt med salt og peber, inden den fyldes med persille. Varm olien og smørret i en stor stegegryde, til det bruser. Brun kyllingen på alle sider, tilsæt hønsefond og lad kyllingen simre i cirka 45 – 55 minutter, indtil kødet er mørt (det skal slippe benet ved låret). Tag kyllingen og af gryden, og dæk den med sølvpapir, mens du laver sovsen ved at tilsætte fløde, hvoraf noget er rørt op med Maizena. Lad sovsen komme i kog, og smag til med salt, peber og sukker eller ribsgele. Tilsæt kulør, hvis der ønskes en mørkere sauce.
  • Server med kogte kartofler, agurkesalat og eventuelt rabarberkompot.
Del indlægget
Abonner
Giv besked om
20 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments