Annonce

Koldskål med jordbær, citron og vanilje

Koldskål med jordbær


I dag vil jeg gerne dele opskriften på den jordbærkoldskål, jeg lavede i Go’Morgen Danmark i søndags. Jeg sørgede for at lave en ordentlig balje, så hele holdet derinde kunne smage. Den slags bliver man populær af, skulle jeg hilse og sige.
Jeg har allerede en opskrift på klassisk koldskål her på bloggen, så denne version blev med et lille tvist. Det er jo tiden, hvor de første danske jordbær er begyndt at lande i butikkerne, så jeg valgte at lave en jordbærkoldskål, som også fik smag af vanilje og citronskal. Kombinationen er intet mindre end forrygende.Koldskål er helt utroligt nem at lave, og så smager den hjemmelavede version mange gange bedre, end den man køber på karton. Den kan laves på bare fem minutter, så der er virkelig ingen undskyldning for ikke at komme i gang. 
Portionen her er ret stor, men det er min erfaring, at man næsten altid ender med at lave lidt. Den kan også sagtens holde sig på køl i nogle dage uden problemer. Jeg bruger helt almindelige økologiske æg i min koldskål (gem evt. hviderne til en omgang pavlova, som også er helt fantastisk med årstidens bær), da de efterhånden skulle være sikkert ifølge fødevaremyndighederne.

Koldskaal med jordbaer, citron og vanilje

Koldskål med jordbær, citron og vanilje

5 fra 1 stemme
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 1 dl sukker
  • 4 stk æggeblommer
  • Kornene (fra 1 vaniljestang)
  • 7 dl tykmælk
  • 7 dl kærnemælk
  • 1 stk økologisk citron
  • 1 bakke jordbær

Fremgangsmåde

  • Pisk sukker og æggeblommer grundigt sammen i en skål, til det får en cremet konsistens. Blend halvdelen af jordbærrene sammen med en smule af kærnemælken. Hæld blandingen i skålen med æggeblommerne, og tilsæt den resterende kærnemælk, tykmælk og og kornene fra vaniljestangen. Tilsæt lidt revet citronskal, og smag det hele til med citronsaft samt ekstra sukker, hvis nødvendigt.
  • Halvér de resterende jordbær, og servér dem i koldskålen sammen med kammerjunkere.
Del indlægget
Abonner
Giv besked om
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments