Annonce

Dampede blåmuslinger med bladselleri, gulerod og fennikel

dampede blåmuslinger i hvidvin med fennikel, bladselleri og gulerod
Foto Chris Tonnesen
I dag kommer der en skøn opskrift på dampede blåmuslinger i hvidvin med bladselleri, gulerod, fennikel og persille. Opskriften er en let, lækker og lynhurtig sag, som smager helt fantastisk som forret en lun sommeraften. Muslinger er i øvrigt både en sund og økonomisk spise. De er sprængfyldt med vitaminer og mineraler og har især et højt indhold af jern.
Generelt er jeg stor fan af alle slags muslinger, som arkiverne her på bloggen nok afslører. Tag bare den skønne muslingesuppe med safran, den amerikanske clam chowder eller den simple italienske spaghetti vongole). Derfor er jeg glad for, at det efterhånden er blevet nemt at finde blåmuslinger i helt almindelige supermarkeder. Her er der typisk tale om de såkaldte linemuslinger, der vokser under havets overflade i stedet for på havbunden. Min erfaring med dem er, at der ofte er mindre sand i dem end den anden slags blåmuslinger.
Du kan naturligvis også vælge at servere de dampede blåmuslinger som hovedret. I så fald skal du gange mængden af ingredienserne med to og have fat i din allerstørste gryde. Alternativt kan du dampe blåmuslingerne ad to omgange. De skal have meget kort tid i gryden, så ventetiden bliver ikke stor. Nyd gerne retten med godt brød til at dyppe i den gode og smagfulde suppe i bunden af tallerkenen. Alternativt kan du komme den i fryseren og bruge den en anden god gang. Den vil være en helt fantastisk som base i både fiske- og muslingesupper. Kog den eventuelt lidt ind, og tilsæt så en god sjat fuldfed fløde. Servér den eventuelt med lidt fisk, muslinger eller grøntsager i. Du kan også nyde den som sauce til stegt eller dampet fisk.
Har du i øvrigt blåmuslinger til overs, så brug dem eventuelt til en omgang gratinerede blåmuslinger. Det er en af de bedste “resteretter”, jeg kender.

Dampede blåmuslinger med bladselleri, gulerod og fennikel

Dampede blåmuslinger med fennikel, gulerod og bladselleri

Skøn opskrift på blåmuslinger dampet i hvidvin med persille, fennikel, gulerod og bladselleri. Opskriften er skøn som både forret og hovedret. Bemærk, at mængden her passer til en forret til fire personer. Skal den serveres som hovedret, skal du gange ingredienserne med to.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1,5 kg blåmuslinger
  • 1 lille løg
  • 4 fed hvidløg
  • En lille håndfuld bredbladet persille
  • 2 stængler bladselleri
  • 1 fennikel
  • 1 skrællet gulerod
  • 1 glas hvidvin ((brug gerne en tør hvidvin, evt. Riesling))
  • Peber

Fremgangsmåde

  • Rens blåmuslingerne under rindende vand, og giv de åbne et bank mod bordpladen. Kassér dem, hvis de ikke lukker sig.
  • Pil og hak løg og hvidløg. Pluk persillen, og hak den fint. Skær fennikel, selleri og gulerod i tern.
  • Sautér grøntsagerne i olie i en stor gryde i et par minutter, uden at de tager farve. Tilsæt hvidvin, og bring gryden i kog. Tilsæt nu muslinger og et drys peber, og damp dem under låg, til de alle har åbnet sig. Det tager cirka 4 – 5 minutter. Vend til sidst den hakkede persille i.
  • Servér evt. blåmuslingerne med godt brød eller pomfritter og aioli.

Opskriften er oprindeligt udviklet til Torvehallernes magasin Madro.

Del indlægget
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments