Braiserede kyllingelår med fennikel, citron og hvidløg

Braiserede kyllingelår med fennikel, citron og hvidløg


De af jer, der følger med på Instagram, har nok ikke kunne undgå at bemærke, at jeg de seneste par dage har gjort et ihærdigt forsøg på at spise mig igennem Barcelona. Der var op til 14 grader og høj sol, så det var lidt af en kold mavepuster at komme hjem til et blæsende og iskoldt Danmark i går aftes. Med en temperatur på minus 7 grader i skrivende stund, er det vist kun passende, at dagens indlæg byder på dejlig varm simremad af den rigtig gode slags.
Jeg lavede denne her velsmagende kylling i cider i forbindelse med et simremadstema til Politiken, hvor menuen også lød på kaninpie med porrer, bacon og champignon samt braiserede oksehaler med smørstegte rodfrugter.
Gryderetten her minder lidt om en af mine gamle opskrifter på kylling i cider med champignon og skalotteløg, som har været et stort hit her på bloggen, men versionen her er med fennikel, citron og hvidløg. Det er en kombination, der leder mine tanker hen i retning af Italien og de andre Middelhavslande, og den smager rent ud sagt rigtig dejligt. Det er så ovenikøbet en økonomisk spise, og er du ikke lige til den anissmagende fennikel, så kan du sagtens erstatte den med andre gode sager fra grøntsagsskuffen.
Husk endelig at lade kyllingelårene simre blidt, så kødet falder fra benene uden besvær, når du stikker i dem med en gaffel. Jeg serverer gerne retten med kartoffelmos, men ris, polenta eller bare godt brød er også fint til.

Braiserede kyllingelår med fennikel, citron og hvidløg

Kylling i cider med fennikel, citron og hvidløg

0 fra 0 stemmer
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 6 fed hvidløg
  • 1 økologisk citron
  • 1 fennikel
  • 4 kyllingelår
  • olie
  • 2,5 dl æblecider
  • 2,5 dl hønsefond eller -bouillon
  • 2 kviste rosmarin
  • 2 laurbærblade
  • Evt. en lille sjat fløde
  • 2 tsk. majsstivelse
  • Salt, peber

Fremgangsmåde

  • Pil løget, og skær det i tynde både. Knus de upillede hvidløgsfed let, skær citronen i både, og halvér fenniklen – skær den herefter i mindre stykker.
  • Varm en sjat olie i en ovnfast gryde, og krydr kyllingelårene med salt og peber. Brun dem i gryden, og tag dem op og sæt til side. Kom nu løget, hvidløgene, fenniklen og citronbådene i gryden, og sautér det hele i et par minutter, inden du kommer kyllingelårene tilbage i gryden.
  • Tilsæt nu æblecider, fond, rosmarin og laurbærblade. Bring gryden i kog, læg låg på, og lad det simre færdigt i ovnen ved 160 grader i ca. 1-1,5 time, til kyllingelårene er møre. Sæt ovnen på grillfunktion, og skru ovnens varme op til 225 grader. Steg videre uden låg i 10-15 minutter, til grøntsager og kylling har fået lidt farve.
  • Til sidst kan du evt. tilsætte en lille sjat fløde samt evt. jævne saucen med lidt majsstivelse rørt ud i vand, hvis du ønsker en tykkere konsistens. Smag saucen til med salt og peber.
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments