Blåbærkage

Blåbærkage

Foto Sarah Coghill

Som allerede nævnt ved tidligere lejligheder er jeg ikke den helt store kageperson, men jeg nyder skam et stykke i ny og næ. Og blev jeg tilbudt at erstatte en dags gennemsnitlig fødevareindtag med flødeskumsfyldt lagkage i uhensigtsmæssige mængder, er der seriøs risiko for, at jeg slog til.

Når det er sagt, så foretrækker jeg dog en lettere dessert som tiramisu, citronfromage eller en god gammeldags æblekage. Med lettere mener jeg naturligvis ikke kalorieindhold, men i ved den slags desserter, man altid lige kan klemme ned efter en femretters menu. Der er selvfølgelig undtagelser. Jeg har før råbt højt om den berygtede snickerskages vanedannende effekt, jeg nærer stadig en dyb kærlighed til den for mig eneste ene chokoladekage, og æblekagen fra i fjor er højst sandsynligt den eneste æblekage, der nogensinde forlader mit køkken fra nu af og i al evighed.

Saftig blåbærkage med mandler

Denne saftige blåbærkage på billedet her er også røget direkte ind på listen over favoritkager. Det er måske heller ikke så underligt, for den er en videreudvikling af den lækre æblekage. Den vil være fremragende med både kirsebær, brombær og naturligvis blåbær, og stod jeg pludselig med et ordentligt læs stikkelsbær, ville jeg heller ikke tøve med at kaste dem i dejen.

Blåbærkagen, som lavede jeg til smagogbehags sommernummer, er let, sød og saftig på én og samme tid. Det, der gør den særligt lækker, er tilføjelsen af mandelmel. Du kan også bruge smuttede og blendede mandler eller endda marcipan, hvis du foretrækker det.

Nyd denne blåbærkage lun eller kold. Du kan også servere den med cremefraiche, flødeskum, vaniljeis, selv om den også smager godt, bare som den er.

Kage med blåbær

Foto Sarah Coghill

Blåbærkage

Blåbærkage

Skøn og nem kage med friske blåbær og mandelmel. Kagen er på en gang saftig og luftig.
5 fra 4 stemmer
Antal: 10 personer

Ingredienser

  • 250 blødt smør
  • 250 g sukker
  • 3 æg
  • 150 g hvedemel
  • 75 g mandelmel eller fintblendede mandler (kan erstattes med revet marcipan)
  • ¾ tsk. bagepulver
  • 200 g blåbær eller andre favoritbær
  • 3 spsk. rørsukker (kan erstattes med alm. sukker)
  • 25 g mandelflager til pynt

Fremgangsmåde

  • Rør smør og sukker hvidt – gerne i røremaskine. Tilsæt herefter et æg ad gangen og sørg for at røre grundigt mellem hvert. Bland hvedemel, mandelmel og bagepulver og vend forsigtigt i. Kom dejen i en smurt kageform, hæld blåbær over og drys med rørsukker og mandelflager.
  • Bag ved 170° i cirka 50 minutter, eller indtil kagen er færdig. Kagen er færdig, når du kan stikke en kødnål eller lignende i midten, og den kommer op ren.
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
31 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments