Autentisk thailandsk take away fra White Elephant

forårsruller

Da jeg for kort tiden siden blev inviteret til at prøve en omgang take away i Aarhus via just-eat.dk, blev jeg i samme vending anbefalet White Elephant. Det er efterhånden en hel del år siden, jeg sidst har spist på den thailandske restaurant i latinerkvarteret i Aarhus, men jeg mindes at tænke, at min mors mad var bedre. Det er selvfølgelig ikke en helt fair sammenligning, for hun er en af de allerbedste kokke jeg kender, når det gælder thaimad. Måltidet skulle indtages under et visit hos min mor, og da jeg nævnte det for hende, havde hun kun ros til stedet. Hvis man nogensinde har lavet mad til min mor, vil man vide, at det er lidt af en bedrift. Jeg husker flere middage med min mor som gæst, hvor hun ikke har lagt skjul på det, hvis noget ikke er helt så godt, som det kunne være. Det her med benhård ærlighed er en af de ting, der kendetegner thaierne. Da min mor lige var kommet til Danmark, var hun og min far inviteret til middag hos et par af hans venner.  Jeg smiler altid ved tanken, når jeg forestiller min mor der ved bordet, hvor hun svarede et rungende nej, da hun blev spurgt, om hun kunne lide maden. Et eller andet sted er den rå sandhed bare befriende.

Pointen med historien er, at vi endte med White Elephant, og mine forventninger var allerede ret store, da jeg bestilte maden over nettet sidst på eftermiddagen. Vi ville gerne spise tidligt, da flere i familien havde planer senere på aftenen, så fem nøje udvalgte retter blev bestilt til klokken 17.55 for at være helt præcis. Jeg modtog først ordrenummer over sms, og lidt tættere ved spisetid endnu én, hvori der stod, at maden ville blive leveret mellem klokken 17.55 – 18.05. Det viste dig dog, at den ankom præcis på det ønskede klokkeslæt.

Vi gik først om bord i to portioner perfekt sprøde og velsmagende forårsruller med grøntsager, glasnudler og svinekød, der ankom med sød chilisauce (48 kroner for tre styk). Det her med at holde forårsrullerne sprøde og varme under transport er lidt af en bedrift, så der var glæde på alle sider af bordet.

pad king ped

Min mor havde sidst fået en stirfry med and, pad king ped (105 kroner), som hun var meget begejstret for, så også den var røget med på bestillingslisten, hvilket ikke blev fortrudt. Der var rigelige mængder saftigt og supermørt andebryst i skiver sammen med ingefær, løg og peberfrugt i østerssauce. Det var virkelig en lækker ret. Både anderetten og den bestilte mu tod (99 kroner) var favoritterne hos mig. Mu tod betyder ganske enkelt stegt svinekød, og her var det med rigelige mængder sprødstegt hvidløg, løg, peberfrugt, sukkerærter og gulerod i østerssauce. En af de ting, som jeg rigtig godt kan lide ved de to retter er, at selv om de begge er wokretter med østerssauce, så er der variation i grøntsagerne, og retterne smagte forskelligt. Der er ikke noget værre end at bestille flere retter, hvor både smag og grøntsager er identisk – noget jeg ofte har oplevet, når jeg en sjælden gang har bestilt kinesisk take away.

moo tod

For at få lidt variation havde vi også bestilt karryklassikeren massaman med oksekød, løg og kartofler. Som beskrevet i menuen (105 kroner) hører denne karryret til de lidt stærkere slags, og den varmede lige akkurat så meget på tungen, at de chiliforskrækkede nok skal gå udenom den. Personligt hører den ikke til mine favorit-karryer, men retten havde god balance og oksekødet var smørmørt. Der var en del olie på toppen fra kokosmælken, men det er præcis, som det skal være, og kommer af den lange tilberedningstid.

Den sidste ret på bestillingslisten var den populære pad thai (105 kroner), stegte risnudler, som her var med rejer, blæksprutte og grøntsager. Det var den eneste af retterne blandt de i alt fem forskellige, som vi smagte os igennem, som var lidt kedelig i forhold til resten. Pad thai er nu nok også en af de ting, som er allerbedst at spise lige efter, at nudlerne har forladt wokken, men jeg syntes også, at jeg savnede en anelse kraft i krydringen af nudlerne.

pad thai

Med to portioner af de fine forårsruller og fire hovedretter var der rigelig med mad til undertegnede og de tre planlagte medspisere, som talte min 10-årige lillebror, samt min søster der pludselig kom forbi. Det var stor tilfredshed med maden rundt om bordet, og for under 600 kroner inklusiv levering, slipper man altså for indkøb, madlavning og opvask, så det er en temmelig god deal, blev vi enige om. Der går nok ikke lang tid, før vi bestiller igen – måske fra en af de andre restauranter på  www.just-eat.dk/takeaway/aarhus/.

Indlægget er udgivet i samarbejde med www.just-eat.dk

Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments