Ærtesuppe med ærtespirer, kammuslinger og persilleolie

Ærtesuppe med ærtespirer, kammuslinger og persilleolie
Tidligere på ugen fik jeg ærtesuppe på hjernen, og jeg kunne ikke få ro, før de små grønne bælgfrugter simrede i min gryde. Ved tidligere lejligheder har jeg forsøgt mig med en mere simpel udgave, men jeg har altid følt, at der manglede et eller andet. Denne ramte dog plet, hvilket nok skyldes hvidvinen og eddiken, som giver lidt modspil til det søde.
For at gøre det endnu mere lækkert kombinerede jeg ærtesuppen med pandestegte kammuslinger, persilleolie og ærtespirer købt i Torvehallerne. Ærtespirer kan være lidt svære at få fat i, og det er måske ikke det billigste pynt, man kan komme på sin mad. Til gengæld smager de fremragende i salater, til fisk og som sprød topping på suppe som her, og så kan man let og ubesværet dyrke dem selv. Det kræver blot en lille håndfuld tørrede ærter, som lægges i blød natten over. Dagen efter kommer man dem i jord i en potte, eller hvad man nu lige har ved hånden. Jeg har før vasket toppen af de plastbeholdere, som supermarkederne ofte sælger friske kyllinger i, og brugt den til lige netop dette formål. Det tager ikke mere end en 7 – 10 dage, før de er klar til brug, så selv personer som undertegnede med et tålmodighedsniveau lig en 2-årigs kan være med.
Ærtesuppe med ærtespirer, kammuslinger og persilleolie
Farven på suppen er ikke helt så grøn, som den plejer at være, hvilket muligvis skyldtes, at jeg lod den simre et par minutter for meget. Det kan dog også være fordi, at jeg til dels brugte friske ærter, som ikke har den samme grønne farve som dem fra frost. Nogle erfarne suppekogere, der har et bud? Det var oprindeligt planen, at jeg kun ville bruge friske, men de indkøbte ærtebælge fra Torvehallerne viste sig at indeholde verdens mindste ærter, så derfor blev det halvt af hver.
Mest for syns skyld fik suppen en smule persilleolie over. Havde jeg ikke kombineret suppen med kammuslinger, ville jeg overveje at bruge mynteolie i stedet, da ærter og mynte klæder hinanden.

Ærtesuppe med ærtespirer, kammuslinger og persilleolie

Ærtesuppe med kammuslinger

Opskriften passer som forret til to – tre personer.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 2 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

  • 1 lille hakket løg
  • 1 hakket hvidløgsfed
  • 1 spsk. olie
  • 1,5 dl hvidvin (kan erstattes med hønsebouillon/-fond)
  • 4 dl ærter (friskbælgede eller fra frost)
  • 6 dl hønsebouillon/-fond
  • 0,5 dl fløde
  • evt. 1 tsk. eddike
  • Kammuslinger – beregn 3 stk. pr. person
  • 1 dl olivenolie (- kan erstattes med andre gode olier)
  • 0,5 bdt. persille
  • Salt, peber
  • Evt. ærtespirer til pynt

Fremgangsmåde

  • Sauter hakket løg og hvidløg i olie i en gryde, uden at det tager farve. Tilsæt hvidvin og lad det koge ind til lidt under det halve. Kom ærter og hønsebouillon/-fond i gryden og lad det simre, indtil ærterne er møre. Blend suppen, tilsæt fløde og smag til med eddike, salt og peber.
  • Steg kammuslinger på en varm pande med lidt fedtstof ca. 30 – 60 sekunder på hver side afhængig af størrelse. Krydr med salt og peber. Blend olivenolie med persille. Hæld suppen i en dyp tallerken, læg kammuslingerne i midten og pynt med ærtespirer. Slut af med en smule persilleolie rundt om kammuslingerne.
  • Servér evt. med godt brød.
Del indlægget
Abonner
Giv besked om
15 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments