Æbletærte fra Irland

n683687111_457725_7671.jpg
Verdens bedste æbletærte fra Irland. Serverede den for nogle veninder til en middag for et stykke tid siden. Tærten nydes bedst med vanilieis, men creme fraice kan også gå an.

For at lave tærtedejen skal du bruge:

  • 225 g blødt smør
  • 50 g sukker
  • 2 æg
  • 350 mel

Fyld:

  • 700 g madæbler
  • 140 – 150 g sukker
  • 2 – 3 neliker
  • (æg til at pensle med)

Bland smør og sukker sammen til en ensartet masse. Kom herefter æggene i og pisk grundigt (gerne med håndmixer). Hæld gradvist melet i mens der fortsat piskes. Hæld dejen ud på et bord og ælt den sammen til kugle, som pakkes ind i bagepapir. Lad dejen hvile på køl mindst en time – eller gerne natten over.
Opvarm ovnen til 180 grader.
Brug lidt mindre end to tredjedele af dejen til at fylde bunden og siderne i en tærteform. Dejen skal være cirka 3 mm tyk. Jeg finder det lettest at skære den ud i skiver og så trykke den fast med fingrene. Skræld nu æblerne, fjern kernehuset og skær det i mindre stykker inden de hældes i tærteformen. Drys med sukker og fordel neliker blandt æblerne. Jeg har endnu ikke prøvet det i denne opskrift, men jeg vil tro, at kanel vil smage lige så godt i. Læg herefter et låg af den resterende dej over æblerne og sørg for, at kanterne er godt lukkede til. Pynt evt. med udskårne blade af eventuelle dejrester og pensl herefter.
Bages i ovnen i cirka 45 – 60 minuter indtil den er ser sprød og gylden ud.

Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments