Chokoladekage med espresso, flagesalt og chokoladeganache

Reklame for Lavazza

Intens og saftig chokoladekage med mørk chokolade, flagesalt og espresso toppet med blød chokoladeganache.

chokoladekage med salt

Som hjemme hos så mange andre starter alle ugens dage her hos mig med en kop kaffe. Og selv om det er sådan, jeg indtager kaffe mere end 9 ud af 10 gange, så er der et hav af anvendelsesmuligheder, som man godt kan glemme. I hvert fald før dagens første kop er røget indenbords. Da jeg for et par uger siden nød et dejligt måltid med gode venner, sluttede vi middagen med en Espresso Martini i glasset. Det var så lækkert! Den klassiske tiramisu, som er en af mine personlige favoritter, ville heller ikke være det samme uden kaffe.

I dag er turen kommet til en anden lækker sag i den søde genre. Her er tale om den lækreste chokoladekage med mørk chokolade og Lavazza Espresso Italiano Classico. Der er tale om et blend på 100 procent Arabica-bønner fra Central- og Sydamerika, som udmærker sig med en rund og fyldig smag med noter af blomster og frugt. Der er til espressoen brugt friskmalede bønner, men mindre kan nu også gøre det, hvis tiden er knap. Se hele Lavazzas sortiment lige her.

chokoladekage med espresso

Kaffens bidrag i chokoladekage

Chokoladekagen smager som sådan ikke af kaffe, men du kan ane den i baggrunden. Ved at tilføje Espresso Italiano Classico fra Lavazza får kagen til gengæld lidt af kaffens karakter i form af en fyldigere og dybere smag, som klæder den så godt. I min bog er kombinationen et fantastisk match.

Hvis du foretrækker en mere intens kaffesmag, kan du erstatte mælken med espresso. Det giver en lidt mere voksen og intens kage. Omvendt kan du skrue ned for mængden af espresso og erstatte den med mælk, hvis du ønsker en mere børnevenlig kage.

chokoladekage med chokoladeganache

Rester af chokoladekage med espresso

Skulle du ende med at stå med overskydende kage, som du ikke får spist nu og her, så kan du altid fryse den. Alternativt kan du bruge kageresterne til en portion hjemmelavede romkugler eller de her skønne hjemmelavede træstammer. Man kan bruge de fleste slags kager til begge dele, men lige denne her chokoladekage med espresso vil være virkelig god til formålet på grund af dens intense smag.

saftig chokoladekage

Kageform til chokoladekage

Kagen er i øvrigt bagt i min fine randform, men en helt almindelig springform eller bradepande vil fungere lige så fint. Husk at køle kagen helt af, hvis du bruger en randform. Jeg har ødelagt flere kager, fordi jeg har forsøgt at vende dem ud af formen for tidligt (og så har kagen endt sine dage som førnævnte romkugler eller træstammer).

Benytter du en springform, så vælg gerne én med en diameter på omkring 20 cm. Så bliver kagen hverken for høj eller for lav. Den slags er selvfølgelig en smagssag, så det er kun min egen ydmyge mening. Bemærk dog, at en lille form giver en højere kage og derfor typisk en længere bagetid. Og når det så er sagt, så vil bagetiden altid variere fra ovn til ovn. Derfor er det vigtigt, at du altid lige tjekker, om kagen er færdig ved at stikke en kødnål, et træspyd eller lignende i kagens midte. Kommer den op uden kagedej på, så er kagen færdig.

Er du – som jeg – tosset med kaffe, så tag et kig på Lavazzas Instagramprofil for mere inspiration i samme genre.

Chokoladekage med espresso, flagesalt og chokoladeganache

Chokoladekage med espresso, flagesalt og chokoladeganache

Den bedste og mest saftige chokolade med flagesalt og espresso, der giver en dybere og rigere smag til kaffen.
5 fra 4 stemmer
Antal: 10 personer

Ingredienser

Chokoladekage:

  • 3 æg
  • 300 g sukker
  • 200 g smør
  • 150 g mørk chokolade
  • 1,5 dl Lavazza Espresso Italiano
  • 0,5 dl mælk
  • 200 g hvedemel
  • 3 spsk. kakaopulver
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. flagesalt

Chokoladeganache:

  • 150 g mørk chokolade
  • 50 g smør
  • 1 spsk piskefløde
  • 1 nip salt

Fremgangsmåde

Chokoladekage:

  • Sæt ovnen på 160 grader varmluft/180 grader alm. ovn.
  • Pisk æg og sukker luftigt.
  • Smelt smør og chokolade i en gryde sammen med espressoen og mælken. Tag den af varmen.
  • Sigt hvedemel, kakaopulver, bagepulver, natron og kakao sammen, og tilsæt salt.
  • Bland æggeblandingen med de tørre ingredienser, og vend til sidst den lune chokoladeblanding i lidt efter lidt. Hæld dejen i en smurt rand- eller springform (benytter du sidstnævnte, kan du med fordel beklæde bunden med bagepapir).
  • Bag kagen midt i ovnen i cirka 40-50 minutter – der kan være stor forskel på ovne, så husk at tjekke med en kødnål eller lignende undervejs. Når du kan stikke kødnålen i kagens midte, og den kommer op uden dej på, så er kagen færdig. Bag den endelig ikke for længe, da kagen er bedst, når den kun akkurat lige er færdigbagt.
  • Bruger du en randform, bør du vente med at vende kagen ud af den, til den er afkølet.

Chokoladeganache:

  • Hak chokoladen, og smelt den sammen med smør ved svag varme (evt. over et vandbad). Tag af varmen og tilsæt fløde.
  • Lad blandingen køle en smule af, til den er blevet lækker og tyk, og fordel den herefter på kagen.
opskrift chokoladekage med salt og kaffe
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments