Chokoladekage med espresso, flagesalt og chokoladeganache
Den bedste og mest saftige chokolade med flagesalt og espresso, der giver en dybere og rigere smag til kaffen.
5 fra 5 stemmer
Servings: 10personer
Ingredients
Chokoladekage:
3æg
300gsukker
200gsmør
150gmørk chokolade
1,5dlLavazza Espresso Italiano
0,5dlmælk
200ghvedemel
3spsk.kakaopulver
1tsk.natron
1tsk.bagepulver
½tsk.flagesalt
Chokoladeganache:
150gmørk chokolade
50gsmør
1spskpiskefløde
1nip salt
Fremgangsmåde
Chokoladekage:
Sæt ovnen på 160 grader varmluft/180 grader alm. ovn.
Pisk æg og sukker luftigt.
Smelt smør og chokolade i en gryde sammen med espressoen og mælken. Tag den af varmen.
Sigt hvedemel, kakaopulver, bagepulver, natron og kakao sammen, og tilsæt salt.
Bland æggeblandingen med de tørre ingredienser, og vend til sidst den lune chokoladeblanding i lidt efter lidt. Hæld dejen i en smurt rand- eller springform (benytter du sidstnævnte, kan du med fordel beklæde bunden med bagepapir).
Bag kagen midt i ovnen i cirka 40-50 minutter - der kan være stor forskel på ovne, så husk at tjekke med en kødnål eller lignende undervejs. Når du kan stikke kødnålen i kagens midte, og den kommer op uden dej på, så er kagen færdig. Bag den endelig ikke for længe, da kagen er bedst, når den kun akkurat lige er færdigbagt.
Bruger du en randform, bør du vente med at vende kagen ud af den, til den er afkølet.
Chokoladeganache:
Hak chokoladen, og smelt den sammen med smør ved svag varme (evt. over et vandbad). Tag af varmen og tilsæt fløde.
Lad blandingen køle en smule af, til den er blevet lækker og tyk, og fordel den herefter på kagen.