Annonce

Rabarberkage med mandler

rabarberkage med mandlerSponseret

I anledningen af Mors Dag kommer der her opskriften på den skønneste rabarberkage med mandler. Opskriften er blevet til i samarbejde med Moccamaster, som i fjor fejrede hele 50 år på markedet.
Dagen i dag er en fremragende undskyldning for at byde din mor på kaffe og kage for at vise din påskønnelse. Du kan selvfølgelig også ”sige det med blomster”, men der er for mig ikke noget, der slår at vise kærlighed gennem maden. Det er noget, vi altid har praktiseret i min familie. Engang var oksekød i panang karry min livret, og min mor lavede den gang på gang på gang, indtil vi begge fik nok og måtte tage en årelang pause. Andre gode retter har lidt samme skæbne gennem årerne.
Selv om vi måske nok aldrig har været så gode til at sige ”jeg elsker dig”, så har jeg aldrig været et sekund i tvivl om hendes kærlighed. Det skyldes blandt andet maden, og nu hvor jeg selv er blevet mor, er det en praksis, som jeg fører videre. Pt står den på pandekager på næsten daglig basis herhjemme.

saftig kage med rabarber

Saftig forårskage med rabarber og mandelmel

Kagen her er virkelig lækker og saftig. Jeg har hentet inspiration i både verdens bedste æblekage og en tidligere opskrift på rabarberkage. Det, som gør denne rabarberkage ekstra lækker, saftig og svampet, er tilføjelsen af rigelige mængder mandelmel. Det klæder rabarberen ufatteligt godt, og resultatet er vanedannende lækkert.
Rabarberen er rigtig god netop nu, så derfor er det helt oplagt at bruge den til noget lækkert, hvis du vil forkæle din mor (eller andre du holder) af i starten af maj. Hvis stænglerne er tynde og fine, kan du nøjes med at skære dem i 2-3 cm store stykker. Er de til gengæld meget tykke, kan det være en idé at halvere dem på langs, inden du skærer dem i mindre stykker.

kage med mandler og rabarber

Rabarberkage og dens følgesvende

Du kan nyde denne rabarberkage, som den er, eller sammen med vaniljeis, cremefraiche eller engelsk custard. Og så selvfølgelig sammen med en god kop kaffe – gerne indtaget under åben himmel, hvis vejret tillader det. Min kaffe er i dagens anledning brygget i den fine og feminine Moccamaster-kaffemaskine i lyserød. Maskinen, som kan brygge en helt kande kaffe på bare seks minutter, findes i øvrigt i et vælg af fine farver (se dem lige her), så de kan passe ind et ethvert kaffeelskende hjem.

rabarberkage opskrift

Rabarberkage med mandler

Rabarberkage med mandler

Skøn og saftig kage med rabarber og mandelmel, som forbliver lækker på dag to og tre (hvis den da ikke for længst er spist). Du kan også den.
5 fra 4 stemmer
Antal: 8 personer

Ingredienser

  • 250 blødt smør
  • 250 g sukker
  • 3 æg
  • 125 g hvedemel
  • 100 g mandelmel eller smuttede blendede mandler
  • 1 tsk. vaniljepulver- eller sukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 300 g rabarber – renset og skåret i 2-3 cm stykker
  • 2 spsk. rørsukker (kan erstattes med almindeligt sukker)
  • 50 g mandelflager- eller splitter
  • 1-2 spsk. flormelis (valgfri)

Fremgangsmåde

  • Rør smør og sukker hvidt (evt. på røresmakine) - det vil sige, at sukkeret skal være helt opløst i smørret. Tilsæt et æg ad gangen, og rør mellem hver omgang.
  • Bland hvedemel, mandelmel,vanilje og bagepulver, og vend det forsigtigt i dejen. Kom dejen i en smurt springform på ca. 22 cm (et ovnfast fad med bagepapir kan dog også fint benyttes). Fordel rabarberstykkerne på kagedejen, og drys med først rørsukker og slutvis mandelflager.
  • Bag kagen ved 170 grader i cirka 35-45 minutter. Bemærk dog, at der kan være stor forskel på ovne, så bagetiden kan variere. Kagen er færdig, når du kan stikke en kødnål eller lignende ned i kagens midte, og den kommer ud uden kagerester på. Bliver kagen for mørk, inden den er helt færdigbagt, kan du dække den løst med sølvpapir.
  • Afkøl kagen, drys den med flormelis i en lille sigte, og nyd den evt. med cremefraiche, vaniljeis eller engelsk custard – eller bare som den er!

 

Del indlægget
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments