I dag kommer opskriften på de her helt fantastiske fastelavnsboller med chokolade og marcipanremonce. Ligesom fastelavnsbollerne med hindbærskum er de et skønt alternativ til den klassiske fastelavnsbolle med vaniljecreme, når du savner lidt variation (og man skal jo huske at spise varieret, sir’ de kloge).
Opskriften lavede jeg i fjor til Politiken som en del af et fastelavnsbolle-tema, og jeg må nok ærligt indrømme, at der røg lige rigeligt med fastelavnsboller indenbords i en periode. Men det er altså også svært ikke at knuselske fastelavnsboller, der i disse dage kommer i alle mulige variationer. Min personlige favorit har aldrig været bagerens wienerbrødsversion, så derfor har denne type fastelavnsbolle aldrig stået højt på listen, når jeg skulle bage herhjemme. At lave wienerbrød er også lidt en omstændig affære, så det er nok meget fint, at smagspræferencerne er, som de er.
Versionen her er som nævnt med chokolade og remonce på marcipan, smør og sukker. Det er en herlig kombination, der giver en dejlig fastelavnsbolle smækfyldt med smag. Du kan både bruge mælkechokolade og mørk chokolade, men lige hvid chokolade ville jeg holde mig fra til opskriften her, da det bliver lige sødt nok.
Opskriften her er altså perfekt, hvis du har lidt rester fra julens konfektmageri. Og skulle marcipanen være blevet en anelse hård i det, så kan du altid vælge at rive den, før du blander den med smør og sukker. Ellers kræver det lige rigeligt med armkræfter at røre det sammen til en ensartet masse.
Fastelavnsboller med chokolade og marcipan
12 stk.
- 100 g smør
- 1 dl mælk
- 25 g gær
- 2 tsk. sukker
- 1 æg
- 300 g hvedemel
- 100 g mørk chokolade
- Pynt: mørk glasur og hakkede mandler
Smelt smørret, og hæld det i en røreskål sammen med mælken. Blandingen skal være lillefingervarm. Smuldr gæren ud smør- og mælkeblandingen. Tilsæt nu sukker og æg, og rør herefter hvedemel i. Ælt dejen godt sammen, og lad den hæve en time. Den skal cirka hæve til dobbelt størrelse.
Lav remonce (se opskrift herunder), mens dejen hæver, og hak chokoladen groft.
Rul delen ud til et cirka 0,5 cm tykt rektangel. Del dejen i 12 stykker, og fordel remonce og chokolade ovenpå. Fold de 4 hjørner ind over dejen, klem godt sammen, så remoncen ikke kan løbe ud.
Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir med lukningen nedad, og lad dem hæve tildækket i 40 minutter.
Bag fastelavnsbollerne ved 200 grader i cirka 15 minutter, afkøl dem, og pynt med glasur og hakkede mandler eller efter ønske.
Marcipanfyld (remonce)
- 100 g blødt smør
- 100 g marcipan
- 100 g sukker
Bland smørret med marcipanen og sukkeret, til du får en ensartet masse.