Hjemmelavet karrysalat

Print opskrift

Jeg fortsætter juletemaet endnu engang, nu hvor juleaften nærmer sig med hastige skridt. Læsere af denne blog har nok for længst fundet ud af, at jeg elsker god, gammeldags dansk mad, og højtiderne er en fantastisk undskyldning for at give sig i kast med klassikere fra mormorkøkkenet, hvori smørrebrød er en vigtig del. Den anden dag lagde jeg opskriften på marinerede sild på bloggen, og derfor er det nu kun passende, at i får opskriften på den faste følgesvend, når vi i dag serverer sild.

Karrysalat er en af de ting, som jeg til tider kan have et lidt anstrengt forhold til. Server supermarkedernes version for mig, og jeg tager en lille bitte smule til sildene, men er vi ude i den hjemmelavede version, så er det en helt anden sag. Jeg synes, at den har en mildere og bløde smag end den færdigkøbte, men synes man, at den mangler lidt ekstra, så tilsætter man blot ekstra karry og en drueagurker til.

Opskriften passer til 6 – 8 personer.

Ingredienser

  • 1 æg
  • 1 syltet drueagurk
  • ½ æble
  • 1/4 løg
  • 1,5 dl cremefraiche
  • 2 spsk mayonnaise
  • 2 tsk karry
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk salt
  • 1 knsp sort peber

Kog ægget i cirka ti minutter, og lad det køle af.

Pil skallen af ægget, og hak det groft. Hak drueagurken groft, skræl æblet, og skær det i små tern. Pil og riv løget. Bland alle delene sammen med cremefraiche, mayonnaise, karry, gurkemeje, salt og peber.


 

Fik du læst:

Cæsar salat
Melboller og kødboller til suppe
Marinerede sild med kapers og urtecreme


You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.
You can leave a response, or create a trackback from your own site.

11 Responses to “Hjemmelavet karrysalat”


  • Kommentar from Henriette

    Den koebte kan piftes op med aebler og drueagurker som hakkes og blandes med karrysalaten, det goer den koebte meget bedre, men ellers er jeg helt enig i at hjemmelavet karrysalat helt er at fortraekke.

  • Kommentar from Piskeriset

    Det ser vel nok godt ud! Jeg er ellers ikke så meget til hjemmerørt karrysalat, da jeg har oplevet flere kedelige gennem tiden, men jeg tror, jeg er omvendt alene på grund af synet!

  • Kommentar from foodfanatic

    Kære Henriette
    Mange tak for tippet. Min mor har snakket om noget lignende, og jeg har endda hørt, at nogle tilsætter en smule flødeskum, for at gøren den mere luftig. Begge dele er en god idé, hvis man ikke lige har lyst til at lave den fra bunden.
    Kh Nadia

  • Kommentar from foodfanatic

    Kære Piske
    Mange tak. Karrysalat er nok en smagssag. Jeg foretrækker som nævnt, at de ikke er for skarpe i smagen, da jeg synes, at sildene er stærke nok i smagen, og jeg derfor ønsker noget, der kan give lidt kontrast. Men ellers er det jo bare om at komme lidt ekstra af det hele i.
    Kh Nadia

  • Kommentar from Nicolai Højlund

    På mit arbejde sælger vi en ret fantastisk karrysalat, og der er gangske rigtigt nogen, især ældre mennesker, der fortæller at de selv rører flødeskum i. Det lyder sku egentlig meget godt, på trods af kalorietallets rasende himmelflugt :)

    Nicolai

  • Kommentar from foodfanatic

    Kære Nicolai
    Arbejder du i fødevare- eller restaurationsbranchen? Tippet med flødeskum har min mor fået fra nogle ældre mennesker, og selv og jeg ikke har smagt det, så synes jeg, at det giver god mening. Men ja, det giver godt nok nogle flere kalorier, men personligt sparer jeg sjældent på den slags i retter, hvor det kan bidrage med noget godt. Så må man bare spise det med måde eller knap så ofte. Når det er sagt, så tror jeg det, at det er på tide, at der kommer lidt flere salater på bloggen med alt denne julemad.
    Kh Nadia

  • Kommentar from Cathrine

    Jeg kan love at det smager godt med flødeskum. Vi bruger kun fløde og mayo til vores karrysalat og ellers fuldstændig ellers som du skriver. Prøv det næste gang :-)

  • Kommentar from foodfanatic

    Kære Cathrine
    Tak for din kommentar. Jeg må give det et forsøg næste gang. Nu er det blevet anbefalet mig fra flere sider.
    Kh Nadia

  • Kommentar from Belinda

    Jeg har omtrent samme aversion mod købe-karrysalat, som du har, så i stedet laver en karrysalat på basis af creme fraiche blot med karry, æbler i små tern og hakket løg. Det giver en meget frisk og let karrysalat, som gerne resulterer i at gæsterne putter det på alt muligt, ikke kun sildene, men også fx pølse, æg eller endda direkte på brødet.

  • [...] Jeg serverer de marinerede sild på godt rugbrød sammen med en hjemmelavet karrysalat. [...]

  • [...] forunderlig vis har glemt årets resterende 11 måneder. Selv flæskesteg og marinerede sild med karrysalat, som kan spises hele året, er oftest noget, som i hvert fald for mig ligger gemt i min kulinariske [...]


Svar