Annonce

Grillet hellefisk med smør- og kaperssauce

Grillet hellefisk med smør- og kaperssauce

sponseret

Foto Ditte Ingemann
Der var rigtig mange år, hvor jeg fik uden om fisk. Jeg tror ganske enkelt, at jeg syntes, det smagte lidt kedeligt, og så var der nok nogle nytårstraumer med overkogt torsk, som hang ved. Det er jeg heldigvis kommet over, og i dag er jeg rigtig glad for fisk. Især grillet fisk er noget af det, der virkelig kan gøre glæde på middagsbordet hos mig, så derfor var det helt oplagt at diske op med en opskrift i netop denne genre, da Kosan Gas bad mig udvikle et par lækre opskrift tilberedt på min gasgrill (se desuden resten af mine grillopskrifter samt opskrifterne fra en række andre dygtige madbloggere på Kosan Gas’ hjemmeside lige her). 
I dag kommer opskriften på grillet hellefisk, som er en fladfisk, der tilhører familien af højrevendte flyndere. Det vil sige, at øjnene sidder på højre side i modsætning venstre, som det er tilfældet på en række andre fladfisk. Hellefisken hører til blandt de federe fisk, så den er altså super sund at spise, og så topper spisekvaliteten netop nu, så det er bare om at komme i gang. Det er naturligvis ikke det varmeste tidspunkt på året at grille, men med gasgrill og en lynhurtig stegetid på fisk er der nu ingen undskyldning (jeg skal i øvrigt selv grille i morgen).
Husk, at stegetiden kan variere alt efter, hvor tykke dine fileter er. Fisk må endelig ikke oversteges, og jeg vil vove at påstå, at det er bedre at give den for lidt end for meget. Du kan jo altid komme den tilbage på grillen et minuts tid, hvis den ikke helt har fået nok. Det er lidt sværere at udbedre skaden, hvis fisken er overstegt.

Grillet hellefisk med smør- og kaperssauce

Grillet hellefisk med smør- og kaperssauce

Ingen bedømmelser endnu
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 600-800 g hellefisk i filet
  • 200 g smør
  • 1-2 spsk. balsamicoeddike
  • ½ bundt krus- eller bredbladet persille
  • 2 spsk. kapers
  • Salt, peber

Fremgangsmåde

  • Brun smørret i en gryde, tag gryden af varmen, og smag til med balsamicoeddike, salt og peber. Hak persillen, og vend den i saucen sammen med kapers.
  • Grill fisken på en olieret rist i 3-4 minutter, til fisken er tilberedt.
  • Servér hellefisken sammen med smørsaucen og kogte kartofler (eller alternativt kartofler som er forkogt og grillet i foliebakke).
Del indlægget
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments