Vietnamesisk bananblomstsalat med svinekød og rejer

IMG_6906a Min første vietnamesiske salat

Som nævnt i mit forrige indlæg tog jeg et kursus i vietnamesisk madlavning, da jeg besøgte landet for et par uger siden. På kurset lærte vi at lave kylling med lemongræs, muslingesuppe med dild og ovenstående salat med bananblomst, svinekød og rejer.

Bananblomsten kan erstattes af eksempelvis hvidkål, men vil man gå på jagt efter den i det nærmeste asiatiske marked, skal man lede efter en lilla frugt, som mest af alt minder om en buttet majskolbe.

Jeg vil nok foretrække at prøve med hvidkål næste gang, da bananblomst ikke hører til blandt mine favoritingredienser. Jeg har svært ved at forklare hvorfor – men den føles nærmest lidt ‘tør’ i munden. Den er ikke den bedste beskrivelse, så jeg kan kun opfordre til at prøve den for vide, hvad jeg mener.

Jeg har nedskrevet opskriften, som vi fulgte den, men jeg vil nu nok også skære en anelse ned på sukkeret, da salaten blev noget sød for mig.

Salaten virker måske noget kompliceret med den lange ingrediensliste og fremgangsmåde, men jeg lover, at den nu er ganske nem og medgørlig (når det er sagt, så havde medhjælperne allerede skåret bananblomsten i skiver og tilberedt svinemørbraden og rejerne – ah hvis bare man havde sådan nogle ved hånden hver gang).

Ingredienser per person:

  • 100 – 150 g bananblomst, skåret i tynde skiver
  • 100 g svinemørbrad
  • 100 g tigerrejer
  • 1/4 løg, skåret i skiver
  • 10 g sød basilikum (eller rau nam – en vietnamesisk krydderurt)
  • 1 stor, rød chilipeber, skåret i skiver
  • 1 – 2 tsk ristede sesamfrø
  • 1/2 tsk sesamolie
  • 1 – 2 tsk stegte skalotteløg (jeg vil tro at ristede løg er helt fine i denne sammenhæng)
  • 2 spsk fiskesovs

Ingredienser til marinade:

  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk eddike
  • en knivspids peber
  • 1/2 tsk salt

Vietnamesisk fiskesovs:

  • 2 spsk sukker
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 spsk fiskesovs
  • 1/2 – 1 tsk hakket hvidløg
  • 1/2 – 1 tsk hakket chili

Start med at lave den vietnamesiske fiskesovs. I en skål blandes citronsaft og sukker indtil sukkeret er opløst. Tilsæt herefter fiskesovs, hvidløg og chili. Stil til side.
Mix så alle ingredienserne til marinaden – sørg igen for at røre sukkeret ud.
Lad svinemørbraden simre over medium varme i cirka 8 minutter. Tag af varmen og lad det køle af i vand indtil det er kølet nok af til at håndtere. Skær det herefter i tynde skiver.
Kog rejerne over høj varme i vand tilsat en smule eddike eller hvidvin indtil de er gennemkogte (det tager omkring 3 – 5 minutter). Fjern dem fra varmen og skyl dem ganske kort under den kolde hane. Pil derefter rejerne.
Kom svinekød, rejer og 1 spsk af marinaden i en skål sammen med 1 spsk vietnamesisk fiskesovs. Lad det marinere i et par minutter.
Kom bananblomst, ristede løg, alm løg og urter i en skål og tilsæt den resterende marinade sammen med sesamolien og 1 1/2 spsk vietnamesisk fiskesovs. Bland det hele grundigt og lad det trække et par minutter inden salaten anrettes sammen med svinekød og rejer. Drys sesamfrø på toppen og server sammen med den resterende vietnamesiske fiskesovs og rejechips (de store, runde, hvide slags).

Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments