Thailandsk pomelosalat med rejer

Thailandsk pomelosalat med rejer


Foto Sarah Coghill
Selv om vejret siger, at der skal simremad i gryderne i disse dage, så er jeg nok ikke den eneste, der trænger til noget let i ny og næ her i kølvandet på julen og nytåret. Selv har jeg især cravings efter asiatisk mad, og der er især én ret, jeg ser frem til et gensyn med. Det er en thaisalat, som er helt perfekt lige nu, da den er fyldt med saftige stykker pomelo, der ligesom andre citrusfrugter smager fantastisk på denne tid af året.
Pomelo finder du i de fleste supermarkeder. Den ligner mest af alt en gigantisk lysegrøn grapefrugt, men smagen er knap så bitter, og det søde frugtkød kommer i store, saftige flager. Frugten virker måske tør ved håndtering, men en god pomelo er en eksplosion af saft og sød citrussmag i munden. I Thailand kan du købe dem rundt omkring hos gadehandlere, der har pillet dem for dig, og det er netop pillearbejdet, der kan være en lille smule tidskrævende. Du klarer det nemmest ved at skære al skrællen af pomeloen, for herefter at fjerne den hvide hinde ved hjælp af en lille kniv og pille kødet fri med fingrene.
Opskriften er fra min første kogebog Foodfanatic Thai, og den er super nem at lave. Den er med rejer, som jeg bare køber kogte hos fiskehandleren, men du kan også koge eller stege dem selv. Sørg dog endelig for kun lige akkurat at give dem det, de skal have, da du ellers risikerer, at de bliver kedelige og gummiagtige. Dressingen er den klassiske med sukker, fiskesauce og lime, som kendetegner de mange forskellige thaisalater.

Thailandsk pomelosalat med rejer

Pomelosalat med rejer og cashewnødder

5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 fed hvidløg
  • 4 spsk fiskesauce
  • 4 spsk limesaft
  • 4 spsk sukker
  • 1 pomelo
  • 20 mellemstore kogte (pillede rejer)
  • 1 lille håndfuld cashewnødder
  • 4 asiatiske skalotteløg (eller 1 lille rødløg)
  • 1 chili
  • ½ bundt koriander
  • Evt. 100 g brøndkarse til pynt

Fremgangsmåde

  • Knus hvidløget, og bland det med fiskesauce, limesaft og sukker. Rør, til sukkeret er opløst.
  • Skær skrællen af pomeloen, og skær den i fileter. Kassér den tykke hvide hinde rundt om frugtkødet og bræk hver filet i grove stykker.
  • Hak cashewnødderne groft og rist dem gyldne på en tør pande. Pil skalotteløget og skær det i tynde skiver. Fjern frøene fra chilien, og hak den fint (behold frøene, hvis du er glad for stærk mad). Hak korianderen groft.
  • Vend dressingen sammen med pomelo og rejer, og anret salaten på en tallerken eller i en skål sammen med brøndkarse, skalotteløg, cashewnødder, koriander og chili.
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments