Thailandsk iskaffe

Thailandsk iskaffe

Sponseret

Jeg vidste, at jeg havde fat i noget af det rigtige, da min veninde Sofie faldt i svime over den iskaffe, jeg serverede for hende under arbejdet med min kogebog. Hun tog en slurk og udbrød højlydt, at den smagte lige så godt, som den iskaffe, hun plejer at betale en mindre formue for i Starbucks. Jeg har så vidt jeg mindes aldrig smagt den nævnte iskaffe, men jeg har drukket selvsamme drik så rigeligt under mine besøg i Thailand. Her er den thailandske version utroligt populær, og den sælges over alt: fra rullende drikkevogne, på restauranter og i adskillige af de små boder ved Skytrain-stationerne over hele Bangkok.
Da jeg blev kontaktet af Moccamaster med henblik på at lave dem en dejlig sommerlig opskrift med sort filterkaffe til deres sociale medie-kanaler fremstillet med hjælp fra deres hurtigtbryggende kaffemaskine, var der derfor ingen tvivl om, hvad jeg ville lave. Moccamaster er udviklet af hollandske Gerard C. Smit, som var træt af dårlig kaffe og derfor besluttede sig for at udvikle verdens bedste kaffemaskine. Eksperimenterne startede i 1960’erne hjemme i hans egen garage, inden han etablerede sin fabrik i Technivorm i Holland, hvor hver maskine den dag i dag bliver håndsamlet og testet.

Thailandsk iskaffe

Jeg brugte Moccamaster-kaffemaskinen til at brygge en rigtig stærk kop kaffe (beregn cirka 50 til 100 procent ekstra kaffe i forhold til normalt alt efter, hvor stærk du ønsker din iskaffe), gav den en skefuld sukker og lod den køle af. Herefter knuste jeg en håndfuld isterninger og blandede kaffen med sødet kondenseret mælk efter thailandsk forbillede. Forholdet mellem sukker, kaffe og kondenseret mælk er som så meget andet et spørgsmål om smag og behag. Herunder får du mine smagspræferencer, men justér med ekstra kaffe, hvis den bliver for sød og cremet til din smag, og ligeledes med ekstra kondenseret mælk, hvis du synes, at den mangler lidt fedme og sødme. Har du lyst, kan du godt give den en smule vaniljeessens, men som Sofie siger, så smager den også helt og aldeles fantastisk, som den er.

Thailandsk iskaffe

Thailandsk iskaffe

5 fra 3 stemmer

Ingredienser

  • 2 dl kaffe (stærk )
  • ½ dl mælk (kondenseret )
  • 1 tsk sukker
  • is (knust)

Fremgangsmåde

  • Start med at brygge en stærk kop kaffe, og tilsæt evt. en smule sukker.
  • Afkøl den dernæst, og bland den med kondenseret mælk.
  • Smag til med ekstra kaffe eller kondenseret mælk hvis nødvendigt, og hæld kaffen i et glas fyldt med knust is.
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments