Tabouleh – nem opskrift på bulgursalat med urter, rødløg og grønt

tabouleh
Tabouleh er en herlig mellemøstlig salat med bulgur og urter, som ofte også indeholder agurk, rødløg og tomat. Den er et sandt festfyrværkeri af farver og smag. Præcis som med vore egne klassikere kan opskriften uden tvivl variere fra hustand til hustand og fra region til region. Jeg fik for et par måneder siden serveret en version, der var meget mere rig på urter og citronsaft af en kvinde med libanesisk baggrund. Den smagte anderledes, men var også helt og aldeles lækker. Farven var næsten hel grøn på grund af mængden af urter, hvilket gav en helt anden smagsoplevelse. Prøv dig frem for at finde frem til lige netop din favoritudgave af salaten. 
Servér tabouleh som tilbehør til eksempelvis lammekølle eller langtidsstegt lammebov. De skønne oksefrikadeller, som jeg postede den anden dag, er også helt perfekte til. Du kan også sætte den på bordet med en masse små forskellige småretter som hummus og haydari. Dine gæster vil uden tvivl elske dig for det.
Jeg synes personligt, at tabouleh er bedst den dag, den er lavet. Det er især på grund af tomaterne og agurken i den, der godt kan gå hen og blive lidt kedelige i det dagen derpå. Skal du lave den til gæster, og vil du gerne gøre det lidt i forvejen, så vent med at komme agurk og tomat i til lige inden servering.
oksefrikadeller

Serveringsforslag: Tabouleh med krydrede oksefrikadeller, pitabrød og hvidløgsdressing. 

Tabouleh - nem opskrift på bulgursalat med urter, rødløg og grønt

Tabouleh - bulgursalat med urter, rødløg og grønt

Skøn salat fra Mellemøsten med masser af urter, bulgur, tomat, agurk og rødløg. 
5 fra 3 stemmer
Antal: 4

Ingredienser

  • 200 g bulgur
  • 1 bdt. bredbladet persille
  • 1 bdt. mynte
  • ½ rødløg
  • 4 to mater
  • ½ agurk
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 citron
  • Salt, peber

Fremgangsmåde

  • Kog bulguren i vand i cirka 12-13 minutter, til den er mør. Afkøl.
  • Pluk og snit urterne, og pil og hak rødløget. Skær tomaterne og agurk i tern.  Vend rødløg, tomater og agurk med bulgur, de hakkede urter og olivenolie. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Opskriften er udviklet til Nemlig.com’s måltidskasser (nærmere bestemt Verdenskassen)

Del indlægget
5 from 3 votes (3 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments