Reklame for The Vegetarian Butcher
Kødboller med pasta, rucolapesto, cherrytomater og parmesan – så mange gode ting i en og samme ret. Der er en første gang for alt, og det her er min debut, når det kommer til at gøre brug af køderstatninger. Til trods for at jeg har skrevet flere grønne kogebøger, er det endnu ikke noget, jeg har kigget nærmere på – før nu altså. Min tanke var, at når bøgerne henvender sig til kødspisere, kunne de altid spise kød både søndag og tirsdag, hvis nu mandagen var kødfri. Flere, jeg kender, skærer dog kødet væk i større grad. Selv om de ikke er vegetarer, er der oftere end ej grøn mad på menuen, mens kød måske er en weekend-ting.
Det nærmeste jeg selv er kommet på en ”køderstatning”, er nok linsedellerne fra mine grønne bøger. De kræver dog noget forberedelse, og så er der vist heller ingen tvivl om, at det ikke er en rigtig frikadelle, der kommer på bordet. Ikke at det gør dem ringere i øvrigt. Jeg er vild med dem – bare ikke med brun sovs og agurkesalat.
“Kødboller” fra The Vegetarian Butcher
I denne opskrift har jeg brugt kødboller fra The Vegetarian Butcher – eller ”Unbelievaballs”, som de kalder dem. De er meget tættere på originalen end mine linsedeller er på en klassisk frikadelle. The Vegetarian Butcher er desuden en relativ erfaren spiller på det vegetariske marked, men herhjemme er de nye. Deres historie går helt tilbage til 1962, hvor det hele begyndte på en farm i Holland. I dag tilbyder de et stort udvalg af vegetariske og plantebaserede produkter og gode alternativer til kød. Deres produkter er skabt ud fra tre primære værdier; høj kvalitet, dyrevelfærd og klimavenlighed. Værdier som jeg også selv vægter højt. Alle produkterne kan desuden findes på hylderne i Menu.
God smag og lækkert tilbehør
Jeg var spændt på, om produkterne ville leve op til mine forventninger, og hvordan de vil blive taget imod herhjemme. Heldigvis er jeg positivt overrasket. Min søn er vild med især de vegetariske kyllingenuggets, da jeg testede produkterne for noget tid siden. Og når det gælder kødbollerne, var jeg vild med deres konsistens og ikke mindst den let krydrede smag, som på mange måder sender tankerne i retning af en klassisk kødbolle.
Jeg forestiller mig, at de også vil passe godt sammen med en tomatsauce med chili og spidskommen sammen med ris eller couscous. I denne opskrift kommer de dog med pasta, rucolapesto og cherrytomater. Rucolapestoen har jeg lavet fra bunden, men hvis det helst skal gå lidt stærkt, så vil en færdigkøbt sagtens fungere. Faktisk vil alle former for pesto kunne bruges. Du kan også erstatte de friske cherrytomater med semi-soltørrede tomater eller soltørrede tomater for endnu mere smag.
”Kødboller” med pasta, rucolapesto og cherrytomater
Ingredienser
Rucolapesto
- 1 fed hvidløg
- 40 g parmesan
- 50 g rucola
- 40 g cashewnødder
- Ca. 1 dl olivenolie
Resten
- 200 g pasta
- 1 pakke kødboller fra Vegetarian Butcher
- Olie til stegning
- 100 g cherrytomater
- Lidt rucola til pynt
- Revet eller høvlet parmesan
- Salt, peber
Noter
Fremgangsmåde
Rucolapesto
- Pil hvidløget, og riv parmesanen. Blend begge dele sammen med rucola, cashewnødder og nok olivenolie, til det blenderen vil køre rundt. Smag til med salt og peber.
Resten
- Steg ”kødbollerne” i olie på en pande i ca. 6 minutter ved svag til jævn varme, til de tager farve på alle sider.
- Halvér cherrytomaterne.
- Vend pastaen sammen med pesto, cherrytomater og ”kødboller”. Top til sidst med rucola og parmesan.