Annonce

Salat med karamelliserede pærer, blå ost og valnødder

Salat med karamelliserede pærer, blå ost og valnødder


Denne ganske enkelt fremragende salat smagte jeg for første gang år tilbage til en middag hos et par venner. Siden har jeg prøvet at genskabe den flere gange, og hver gang har den været en succes hos dem, jeg har serveret den for. Sidst var for ikke så lang tid siden, hvor den ene af middagsgæsterne fortalte, at hun ikke var så meget for blåskimmelsost. Hun afslog dog tilbudet om at få brie i hendes anretning, da hun gerne vil give den blå ost et forsøg. Da jeg mødte hende en uges tid senere i byen, snakkede hun fortsat om, hvor begejstret hun var for salaten.
Den er egentlig ganske simpel, og ingredienslisten er kort. Til gengæld rammer den klassiske kombination af pærer og ost plet, og når pærerne så også karamelliseres i smør og sukker eller honning tilsat en smule hvidvinseddike, der giver den kant, komplimenterer de osten perfekt. Sammen med en stærk, nøddeagtig rucola og sprøde valnødder er salaten noget nær den perfekte start på et måltid.

Jeg bruger oftest Stilton eller Roquefort, men andre blåskimmeloste kan sagtens bruges.
Opskriften passer til en forret til 2 personer.

Salat med karamelliserede pærer, blå ost og valnødder

Salat med karamelliserede pærer, blå ost og valnødder

Ingen bedømmelser endnu
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 1 pære
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 2 spsk honning eller sukker
  • 60 g valnødder
  • 80 g rucolasalat
  • 100 g blåskimmelost

Fremgangsmåde

  • Skræl pæren, fjern kernehuset, og skær den i seks både.I en pande smeltes smørret. Tilsæt eddike, honning eller sukker og pære, og steg pærebådene i et par minutter, indtil de er karamelliseret på alle sider.
  • Anret rucolasalaten på en tallerken, og læg pærebådene ovenpå. Hæld valnødderne i samme pande, og steg dem ganske kort. Fordel dem over salaten sammen med smør- og honningblandingen fra panden.
  • Skær blåskimmelosten i mindre stykker, og fordel den ovenpå salaten.
Del indlægget
Abonner
Giv besked om
21 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments