Annonce

Rød vintersalat med rødbeder, quinoa og granatæble

Rødbedesalat 

Foto Henrik Freek Christensen

Jeg har aldrig rigtig gjort i det der med nytårsforsætter, men hvis jeg gjorde, så skulle det i år være at mindske mit kødforbrug. Nu hvor slankemåneden er i fuld gang for rigtig mange efter decembers overdådighed, tænkte jeg, at det er optimalt dele opskriften på den smukke lilla rødbedesalat, som jeg lavede til smagogbehag. Rødbeder har indtil for ikke så lang tid siden været lidt af en sjældenhed i mit køkken, og det er en skam, for den er altså meget andet end leverpostejsmadens farverige følgesvend.
Rødbeder er helt utroligt sunde, og jeg kaster næsten altid en eller to i, når jeg laver juice herhjemme. Den røde knold er nemlig en sundhedsfremmende vitamin- og mineralbombe, som gør underværker for immunforsvaret her midt i den kolde tid. Faktisk er rødbeder så sunde, at de engang blev benyttet som lægemiddel til bekæmpelse af infektioner og jernmangel, og også i moderne tider er de blevet udråbt som en sundhedsbooster uden lige. Hvis man dyrker sport, er der endnu en grund til at spise løs af rødbederne, da nye undersøgelser viser, at indtagelse af rødbeder kan forbedre atleters præstation markant.
Denne salat fungerer både som et måltid i sig selv, og er rigtig god til en sund frokost på farten. Man kan også spise den som tilbehør til retter, der går godt sammen med en god og mættende salat. Det kunne eksempelvis være til fisk eller fjerkræ.

Rod vintersalat med rodbeder, quinoa og granataeble

Rød vintersalat med rødbeder, quinoa og granatæble

5 fra 1 stemme

Ingredienser

  • 4 rødbeder (mellemstore)
  • 3 dl quinoa
  • 6 dl vand
  • ¼ rødkål
  • ½ rødløg
  • 1 stk citron
  • olivenolie
  • ½ stk granatæble
  • Urter (til pynt, fx bulls blood og rød syre)
  • Salt
  • peber

Fremgangsmåde

  • Rens rødbederne og kog dem møre i vand. Afkøl, pil skrællen af og skær i både. Skyl quinoa grundigt og kog i 15-20 minutter uden låg. Dræn hvis nødvendigt og afkøl. Snit rødkål og rødløg og bland med rødbeder og quinoa. Lav en dressing af citronsaft, olivenolie, salt og peber og vend den i salaten. Hæld det hele i en stor skål og top med granatæblekerner og urter.
Del indlægget
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments