Rød vintersalat med rødbeder, quinoa og granatæble

Rødbedesalat 

Foto Henrik Freek Christensen

Jeg har aldrig rigtig gjort i det der med nytårsforsætter, men hvis jeg gjorde, så skulle det i år være at mindske mit kødforbrug. Nu hvor slankemåneden er i fuld gang for rigtig mange efter decembers overdådighed, tænkte jeg, at det er optimalt dele opskriften på den smukke lilla rødbedesalat, som jeg lavede til smagogbehag. Rødbeder har indtil for ikke så lang tid siden været lidt af en sjældenhed i mit køkken, og det er en skam, for den er altså meget andet end leverpostejsmadens farverige følgesvend.
Rødbeder er helt utroligt sunde, og jeg kaster næsten altid en eller to i, når jeg laver juice herhjemme. Den røde knold er nemlig en sundhedsfremmende vitamin- og mineralbombe, som gør underværker for immunforsvaret her midt i den kolde tid. Faktisk er rødbeder så sunde, at de engang blev benyttet som lægemiddel til bekæmpelse af infektioner og jernmangel, og også i moderne tider er de blevet udråbt som en sundhedsbooster uden lige. Hvis man dyrker sport, er der endnu en grund til at spise løs af rødbederne, da nye undersøgelser viser, at indtagelse af rødbeder kan forbedre atleters præstation markant.
Denne salat fungerer både som et måltid i sig selv, og er rigtig god til en sund frokost på farten. Man kan også spise den som tilbehør til retter, der går godt sammen med en god og mættende salat. Det kunne eksempelvis være til fisk eller fjerkræ.
Rød vintersalat med rødbeder, quinoa og granatæble

  • 4 mellemstore rødbeder
  • 3 dl quinoa
  • 6 dl vand
  • ¼ rødkål
  • ½ rødløg
  • 1 citron
  • olivenolie
  • ½ granatæble
  • Urter til pynt, fx bulls blood og rød syre
  • Salt, peber

Rens rødbederne og kog dem møre i vand. Afkøl, pil skrællen af og skær i både.
Skyl quinoa grundigt og kog i 15-20 minutter uden låg. Dræn hvis nødvendigt og afkøl.
Snit rødkål og rødløg og bland med rødbeder og quinoa.
Lav en dressing af citronsaft , olivenolie, salt og peber og vend den i salaten. Hæld det hele i en stor skål og top med granatæblekerner og urter.

Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments