Annonce

Rejer i hvidløg – Gambas Al Ajillo

Rejer i hvidløg - Gambas Al Ajillo
Rejer i hvidløg - Gambas Al Ajillo


Rejer i hvidløg, eller gambas al ajillo hvis vi bruger det spanske navn, er en herlig spise. Det er en klassisk tapasret, som ofte findes på restauranter dedikeret disse små, lækre retter. Faktisk smager de så godt, at selv om jeg fik dem i fredags til et middagsselskab, blev de allerede lavet igen her til aften.
Jeg marinerede rejerne natten over i en blanding af hvidløg, hakket persille, olivenolie, salt og peber. Dette er ikke strengt nødvendigt (man kan også bruge den hurtige løsning og blot komme hvidløg og de andre krydderier i panden, lige inden rejerne steges), men efter en nat i de lækre sager er smagen virkelig i fænomenal .

Jeg brugte pillede tigerrejer, fordi det var, hvad jeg lige havde ved hånden, men man kan også vælge at stege dem i skallen. Jeg kan godt lide pillearbejdet ved bordet, men det sviner en smule, så skal det gøres med gæster under civiliserede former, så kan man eventuelt overveje at stille en skål varmt vand med en skive citron på bordet, som man kan vaske fingrene i efterfølgende. Et lille klæde dyppet i varmt vand kan også gøre det.
Hvis man bruger rejer med skal, så kan man eventuelt klippe eller skære skallen op langs ryggen og fjerne den lille, sorte tarm, så man slipper for at gøre det ved bordet. Desuden vil det betyde, at rejerne tager mere smag af marinaden.

Rejer i hvidløg - Gambas Al Ajillo

Rejer i hvidløg (gambas al ajillo)

Skøn og nem tapasklassiker. Mængden i denne opskrift passer til en forret til cirka fire personer.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse4 minutter
I alt14 minutter

Ingredienser

  • 40 tigerrejer med eller uden skal
  • 1 dl olivenolie + 2 spsk til stegning
  • 1,5 hvidløg ((ikke fed men hele, pillet og presset/hakket fint))
  • 1 spsk hakket frisk persille
  • Salt, peber

Fremgangsmåde

  • Kom tigerrejerne i en skål sammen med olivenolie, hakket hvidløg og hakket persille. Krydr godt med salt og peber. Lad rejerne marinere i et par timer eller natten over.
  • Varm de to spiseskefulde olie i en pande eller en wok. Steg tigerrejerne med marinaden i et par minutter, indtil de er røde og gennemstegte. Server straks sammen med den olie, de er stegt i og lidt godt brød til at suge den op med.
Del indlægget
Abonner
Giv besked om
40 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments