Langtidsstegt kylling med hvidløg og rosmarin

Langtidsstegt kylling med hvidløg og rosmarin


Det er et eller andet helt og aldeles hyggeligt over langtidsstegt kylling. Om det er duften, der langsomt breder sig i hele hytten, og som bidrager til forventningens glæde, eller om det er tanken om det lækre og saftige stykke kød, der venter forude, ved jeg ikke. Men skønt er det, når den hele kylling stille og roligt passer sig selv i ovnen, mens man fortsætter med dagens gøremål.


Langtidsstegning giver et dejligt og saftigt resultat. Opskriften her passer til en kylling på cirka 1700 gram. Vejer kyllingen 1500 gram eller mindre, kan man skære 20 minutter af stegetiden. Vejer den mere end de 1700 gram, giver man den på samme måde lidt længere tid i ovnen. Man kan altid se om en kylling er gennemstegt ved at tjekke kødet ved lårbenet. Det skal slippe benet let.


Jeg lavede en hjemmelavet urtestuffing af brødkrummer, løg og et mix af urter, som er så populært herovre (ganske forståeligt – det smager suverænt). Stuffingen kom i skroget sammen med en håndfuld rosmarinkviste, men man kan sagtens skippe stuffingen og nøjes med sidstnævnte.

Langtidsstegt kylling med hvidløg og rosmarin
Kyllingen serveret med hvidløg, rødløg og kartofler stegt i ovnen og dampede ærter, gulerødder i skiver og broccoli.
langtidsstegt kylling med hvidløg og rosmarin

Langtidsstegt kylling med hvidløg og rosmarin

Virkelig skøn opskrift på den saftigste langtidsstegte kylling med hvidløg, kartofler og rosmarin – du kan dog fint bruge andre urter eller en blanding af flere slags.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse20 min
Tilberedelse3 t 20 min
I alt3 t 40 min

Ingredienser

  • 1 stor kylling
  • 1 spsk blødt smør
  • ½ kg små kartofler
  • 2 rødløg (i både)
  • 2 hele hvidløg (skåret i halve)
  • et par kviste frisk rosmarin
  • dl hvidvin (kan erstattes med ekstra kyllingefond eller bouillon)
  • dl kyllingefond eller bouillon
  • Salt og peber
  • Majsstivelse til jævning
  • ½ dl fløde (valgfri)

Ingredienser til stuffing

  • 30 g smør
  • 1 løg (finthakket)
  • 100 g brødkrummer (blendet, daggammelt lyst brød)
  • hakkede (friske urter eller tørret (jeg brugte tørret timian, salvie og persille))
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Hvis der bruges stuffing, så starter man med at varme smør i en pande. Løg svitses i cirka fem minutter ved jævn varme. Tilsæt herefter brødkrummer, urter samt salt og peber, og vend blandingen sammen. Stil til afkøling.
  • Læg kyllingen i et ovnfast fad. Kom stuffingen ind i skroget, men sørg for, at den ikke er helt fyldt op. Kom cirka halvdelen af rosmarinkvistene i skroget sammen med stuffingen. Gnid kyllingen udvendigt med det bløde smør. Kom kartofler, rødløg og hvidløg i fadet sammen med fond/bouillon og hvidvin. Drys det hele med salt og peber, og dæk fadet med sølvpapir. Steg kyllingen i cirka 3 timer ved 120 grader. Herefter fjernes sølvpapir, temperaturen skrues op på 225 grader, og kyllingen steger videre, indtil den er flot gylden og sprød.
  • Tag fadet ud af ovnen, læg kyllingen på en stor tallerken, dæk med sølvpapir og lad den hvile i ti minutter. Imens hældes stegeskyen fra fadet i en gryde, mens hvidløg, kartofler og rødløg kommes tilbage i ovnen. Stegeskyen bringes i kog, og jævnes med Maizena. Smag til med salt, peber og eventuelt en lille sjat fløde.
  • Når kyllingen har hvilet i cirka 10 minutter udskæres den og anrettes med hvidløg, kartofler, rødløg og sauce. Server eventuelt med dampede grøntsager eller en god salat.
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

21 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments