Kylling i karry

Kylling i karry
Denne opskrift på kylling i karry er smager fantastisk, er super nem, og så kan den varieres i en uendelighed. Ønskes en grønnere version, kan man sagtens skære en anelse ned på kødet og tilsætte en smule kogte eller dampede grøntsager lige inden servering.
Man kan også udelade kød helt og lave en vegetarisk version. I så fald laver man blot karrysovsen som anvist forneden og tilsætter dampede grøntsager som bønner, blomkål, kål, auberginer og gulerødder i mindre stykker.

En anden god ting ved denne ret er, at den er god til at fryse. Så har man lækker, hjemmelavet mad en anden aften, hvor tiden er knap. Det var netop af denne årsag, at jeg lavede retten i dag, da jeg om kort tid atter drager mod Danmark. Afhængigt af hvilket emne, min hovedopgave kommer til at omhandle, så er der mulighed for, at jeg bliver hængende et par måneder. Derfor nævnte jeg for ireren, at jeg da sagtens kunne lave en masse mad og fryse det ned i portionsstørrelser (på ægte husmodermanér). Jeg pakkede det naturligvis ind, så det lød som om, at jeg gjorde ham en tjeneste (den slags kan jo byttes til levende krabber, en frokost på min yndlingsbistro eller chokolade), men i virkeligheden giver det mig blot mulighed for at lave en masse god mad, hvilket for mig er belønning i sig selv.
Kylling i karry
Opskriften her passer til cirka fire personer. Server den med ris, eller gør briterne og irerne og prøv den med pomfritter. Det lyder muligvis som noget, der nærmer sig madblasfemi, men en søndag aften, efter lidt for mange drinks aftenen før, er det en perfekt kombination (tested & tried – jeg sværger).
Mængden af karry, der passer, afhænger naturligvis af ens individuelle smag og karryens styrke. Jeg tilsatte omkring 3 spiseskefulde stærk karry, da jeg er vild med en skarp karrysmag, men mindre kan sagtens gøre det. Skal retten serveres for børn, kan man nøjes med halvdelen.
Ingredienser

  • 4 kyllingefilter
  • 2 spsk olie
  • 2 – 3 spsk karry
  • 1 spsk gurkemeje (valgfri)
  • 2 løg, fint hakket
  • 8 dl hønsebouillon/fond
  • 2 dl mælk
  • 1 – 2 spsk mangochutney
  • Maizena til jævning (eller ½ dl vand + 2 spsk mel)
  • salt og peber

Forvarm ovnen til 180 grader. Kom kyllingefileterne i et fad tilsat ½ dl vand og dæk det løst med sølvpapir. Steg i ovnen i 25 – 30 minutter (alt afhængig af kyllingefileterne tykkelse), indtil de er gennemstegt. Lad dem køle af, til de kan håndteres.
Imens laves karrysovsen. Varm olien i en gryde, tilsæt karry og gurkemeje og lad det brænde af kort. Tilsæt dernæst de hakkede løg, og steg ved jævn varme i cirka fem minutter mens der røres ind imellem. Tilsæt mere olie hvis nødvendigt. Herefter tilsættes hønsebouillon, mælk og mangochutney. Lad sovsen koge en smule ind i en fem minutters tid, jævn med Maizena og smag til med salt og peber. Tilsæt eventuelt mere mangochutney. Skær kyllingefileterne i mundrette bidder, kom den i saucen og lun igennem. Server med dampede ris.

Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

35 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments