Livet som selvstændig madnørd bliver aldrig kedeligt. Den anden dag stod jeg op klokken 4.30 for at være med i Go’morgen Danmark, hvor jeg bød på 3 x turbo-thai fra min kogebog (som i øvrigt kan købes med rabat hos cdon.dk lige nu). Dagen sluttede efter solnedgang med en aftenjagt ved Roskilde Fjord sammen med min jagttegnslærer Morten fra Jagtguiderne.dk og min skydeinstruktør Lonni i forbindelse med research til en artikel. Som jeg har nævnt på Facebook, bestod jeg for nogle måneder siden jagttegnsprøven, og når jeg har lidt tid på hænderne, kommer der et blogindlæg om mine oplevelser som jagttegnsaspirant og lidt om hvorfor, jeg har valgt at blive jæger. Det er virkelig en interessant ny verden, der har åbnet sig for mig, og det kunne jo være, at andre kunne blive inspirerede.
Det er dog ikke jagt, som dagens blogindlæg handler om, for jeg skylder vist en isopskrift efter den beskedne sejr til lakridsisen, da jeg lavede en lille afstemning den anden dag. ”Jordbæris i september?” er der nok nogle, der tænker. Det lyder måske lidt fjollet, og især når man som jeg så vidt muligt undgår at købe råvarer fløjet ind fra Kenya og Peru. Heldigvis kan man finde jordbær på frost, og når de alligevel skal bruges til en dejlig jordbæris, synes jeg, at de er helt fine.
Jordbærisen kan efter turen i ismaskinen kommes i en beholder og opbevares i fryseren, men skal det være rigtig fint, så er de ganske uimodståelige som ispinde pyntet med chokolade og frysetørrede bær. Ispindeformene kan købes forskellige steder. Mine fandt jeg i Panduro Hobby, og jeg ved, at de også kan købes på nettet, blandt andet hos min bloggerkollega Cecilia på Copenhagencakesshop. Jeg vil anbefale, at man køber, så man har til mindst 8 ispinde, og selv her vil der nok være lidt til overs, som man kan guffe i sig med det samme, fryse separat eller måske bruge i en jordbærmilkshake, som jeg gjorde.
Jordbærispinde med hvid chokolade
Ca. 8 stk.
- 100 g sukker
- 4 æggeblommer
- 2 dl fløde
- 2 dl mælk
- 250 g jordbær
- Lidt citronsaft
- 150 g hvid chokolade
- Pynt: Frysetørrede bær
Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål. Varm fløde og mælk op til lige under kogepunktet og hæld en smule i æggeblandingen under konstant piskning. Hæld dernæst resten i under fortsat piskning, kom det hele tilbage i gryden og varm forsigtigt op under omrøring, til du får en tyk creme. Blandingen er klar, når temperaturen når 83 grader. Afkøl cremen helt og kør den på ismaskine. Hak jordbær og blend med stavblender, bland med den næsten frosne ismasse og fordel i ispindeforme. Sæt ispindene i fryseren til dagen efter. Pynt ispindene med smeltet lys chokolade og blendede frysetørrede bær.