Helstegte poussiner med prosciutto

poussiner


Poussiner er egentlig blot små kyllinger med et franskklingende navn. De ser utroligt festlige ud, når du serverer en hel fugl per mand inde ved bordet. Jeg har set poussiner i flere af de bedre supermarkeder, og du finder dem også steder som hos Ma Poule i Torvehallerne. Jeg lavede opskriften her til Politiken som en del af temaet “mad til to” forud for Valentins Dag. Hvis du klikker på linket, så kan du læse lidt om de betragtninger, jeg gør mig, når det handler om at lave et romantisk måltid til den udkårne. 
Selv om poussiner lyder både fransk og fancy, så er der nu intet svært i denne opskrift. Arbejdstiden er minimal, og så er der jo god tid til at hygge din udkårne eller eventuelle gæster forud for middagen. Servér evt. poussinerne med pommes anna eller ovnstegte kartofler, og skal det være rigtig godt, så vil en god sauce også gøre underværker. Det kunne både være en sag kogt ned på æblemost, fløde og hønsefond, eller en god rødvinssauce.

helstegte poussiner
Helstegte poussiner med prosciutto

Helstegte poussiner med prosciuto og urter

No ratings yet
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 1 bdt. blandede krydderurter (fx persille, timian og oregano)
  • 25 g blødt smør
  • 2 poussiner
  • 2 skiver prosciuto eller anden lufttørret skinke
  • Salt, peber

Fremgangsmåde

  • Hak de valgte krydderurter, og bland dem med halvdelen af smørret. Krydr med salt og peber, og fordel urtesmørret indeni og udenpå poussinerne. Læg et stykke prosciuto over brystet på hver, og læg dem i et ovnfast fad. Steg i en 180 grader varm ovn i ca. 40 minutter, til poussinerne er gennemstegte. Savner de farve i sidste del af stegningen, kan du stege dem under ovnens grillfunktion ved 225 grader de sidste 5 minutter.
  • Servér pousinnerne med dit yndlingstilbehør – fx braiseret radicchio, en god salat og/eller ovnstegte kartofler.
  • Servér gerne med lidt af væden fra fadet ved servering. Det er en god blanding af stegesky og urtesmør.
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments