Gulerodsmuffins med flødeostglasur

Gulerodsmuffins med flødeostglasur

Jeg spurgte i sidste weekend på facebook, hvilke retter, der er gode at lave med børn (altså sammen med). Det kom der mange gode og brugbare svar ud af; pandekager, frugtsalat, hjemmelavet tomatsuppe, kanelsnegle og muffins er bare et lille udpluk af dem. Tag selv et kig her for mere inspiration. Årsagen til spørgsmålet var, at jeg skulle passe min 8-årige lillebror hele dagen og tænkte naturligvis, at det kunne være hyggeligt at gå i køkkenet med ham.

Min egen madglæde spirerede allerede, da jeg var helt lille. Jeg husker at sidde på køkkenbordet og røre i mors frikadellefars – sikkert til større besvær end gavn. Da husholdningstimerne landede på skoleskemaet nogle år senere, kvitterede jeg med hjemmebag, når mine forældre kom hjem fra arbejde om eftermiddagen. Jeg tror på, at passion for mad kan smitte, så derfor kokkerierne med den lille. Jeg læste alle de gode svar op for ham, og han valgte selv, at han gerne ville lave muffins.

Valget faldt på gulerodsmuffins med flødeostglasur, som blev lavet på dejen fra den fantastiske gulerodskage (en af de opskrifter, som går fra hånd til hånd – det er altid de bedste). De er dejligt nemme at lave og smager ganske enkelt suverænt. Min søster, der var med til at bage dem, har vist allerede planlagt et lave en ny bunke. Jeg halverede dejen, hvilket gav 10 store muffins og to mindre (da vi løb tør for de store forme).

Da vi havde taget de nybagte muffins ud af ovnen, og de var kølet nok af, til at man kunne spise dem uden at brænde tungen, besluttede vi os for at tage lille smagsprøve. Min lillebror tog en bid dagens produktionen og sagde: “Uuuuhmm, nu ved jeg, hvorfor din blog er så populær!” Jeg anede ikke engang, at han vidste, at jeg har en blog.

Gulerodsmuffins med flødeostglasur
Det var rent teamwork. Jeg vejede ingredienserne.
Gulerodsmuffins med flødeostglasur
Min lillebror stod for det manuelle arbejde.
Gulerodsmuffins med flødeostglasur
Min søster skrællede gulerødderne.
Gulerodsmuffins med flødeostglasur
Netop hevet ud af ovnen. Hele huset duftede af kanel og bagværk.
Opskriften giver ca. 10 – 12 muffins. Bagetiden kan variere efter størrelsen på formene.

Gulerodsmuffins med flødeostglasur

Gulerodsmuffins med flødeostglasur

No ratings yet
Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 225 g brun farin
  • 1,5 dl majsolie
  • 3 æg
  • 210 g mel
  • 1 tsk vaniliesukker
  • 1,5 tsk bagepulver
  • ¾ tsk natron
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 tsk kanel
  • 280 gram reven gulerod
  • 40 gram nødder (hakkede (jeg brugte valnødder))

Flødeostglasur

  • 100 g flødeost
  • 75 g blødt smør
  • 125 g flormelis
  • 0,5 tsk vanilie
  • evt revet citronskal/saft

Fremgangsmåde

  • Pisk farin og olie sammen i en skål, inden æg tilsættes. Pisk endnu engang og bland så de tørre ingredienser sammen i en anden skål. Kom i skålen med farin-, olie- og æggeblandingen og vend godt sammen.Tilsæt den revne gulerod og de hakkede nødder. Hæld dejen i muffinforme og bag i 15 – 20 minutter ved 185 grader. Husk at tjekke, om muffins er færdige ved at stikke en kødnål, en bambuspind eller lignende i midten af en af dem. Kommer den op ren, er de færdige.

Flødeostglasur

  • Lad muffins køle af, inden glasuren kommes på. Den laves ved at piske alle ingredienserne godt sammen (gerne med elspisker). Smag evt. til med en smule citronsaft.
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
35 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments