Gulerodskage med flødeostglasur

img_4425a1

Det færdige resultat pyntet med sukkergulerødder.

Jeg må ærligt indrømme, at jeg aldrig har været den helt store kagespiser. Når jeg ind imellem laver en rigtig tung mud cake, hvori der er kage nok til at brødføde en mindre afrikansk landsby i en uge, spiser jeg sjældent mere end et enkelt lille stykke.
Derfor sker det ofte, at jeg bare spiser en smule, når det bliver serveret. Sådan troede jeg også, det skulle være med denne kage, da jeg fik den serveret hos min veninde Birgitte for et par år siden. Først en enkelt lille bid – mest fordi hun insisterede. Så en bid mere – fordi det var høfligt. Så en bid mere – på grund af den lækre, krydere smag. Så en bid mere – på grund af den lette men svampede konsistens. Sådan blev det ved, indtil jeg havde spist op.

Gulerodskage med flødeostglasur


Kagen har en lækker, svampet konsistens.
Da jeg igen var så heldig at få serveret selvsamme kage igen, der ligesom sidst var kreeret af Birgittes mor, var jeg nødt til at få fingrene i opskriften (mange tak Joan). Den er utroligt nem at lave, men vær opmærksom på at bagetiden kan variere meget, alt efter hvilken ovn og hvilken kageform man bruger. Ifølge opskriften skal kagen have 35 – 45 minutter, men jeg endte med at give den en time ekstra.
Man kan desuden sagtens undvære glasuren og stadig have en utroligt velsmagende kage.
Jeg serverede kagen som en del af en 3-retters menu bestående af blinis med stenbidder- og ørredrogn samt oksetyksteg med rødvinssauce, karamelliserede perleløg, gulerødder og pommes anna (begge dele noget, der kommer på bloggen snart).

Gulerodskage med flødeostglasur

Gulerodskage med flødeostglasur

No ratings yet

Ingredienser

  • 450 g brun farin
  • 3 dl majsolie
  • 6 æg
  • 415 g mel
  • tsk vaniliesukker
  • 3 tsk bagepulver
  • tsk natron
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk kanel
  • 565 gram reven gulerod
  • 75 gram nødder (hakkede (jeg brugte valnødder))

Flødeostglasur:

  • 200 g flødeost
  • 125 g blødt smør
  • 250 g flormelis
  • 1 tsk vanilie
  • evt revet citronskal/saft

Fremgangsmåde

  • Ovnen forvarmes til 185 grader.
  • Brun farin og olie piskes sammen i en skål. Tilsæt æg og pisk. Bland alle de tørre ingredienser, kom dem i skålen og rør godt. Tilsæt så gulerod og nødder. Hæld blandingen i en springform (mellem 20 – 30 cm). Bag i 35 – 45 minutter og tjek så, om kagen er færdig (det gør man ved at stikke en kødnål, en bambuspind eller lignende i midten af kagen. Kommer den op ren, er kagen færdig). Som beskrevet ovenfor, måtte jeg give kagen en time ekstra, før den var færdig.
  • Lad kagen køle af, inden glasuren kommes på. Den laves ved at piske alle ingredienserne godt sammen (gerne med elspisker). Smag til med en smule citronsaft, hvis du synes, der mangler et modspil til fedmen.
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
30 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments