Thaimad – Glasnudelsalat (yam wun sen)

Thaimad - Glasnudelsalat (yam wun sen)


Jeg har altid været af den opfattelse, at indholdet af indkøbskurven siger meget om personen, der holder den. Der er sundhedsfreaksene, som primært holder sig til fuldkornsøkobrød og knoldselleri, de enlige som køber én af hver ting, og så dem, der lever af kølediskens hurtige løsninger.
I dag, da jeg stod i kø ved kassen i Føtex, kunne jeg ikke undgå at bemærke herren bag mig, som var lidt for ung til at blive betegnet som en af “de ældre” og lidt for gammel til at høre til “de midaldrende”. På båndet lagde han en dåse forlorren skildpadde (jep, den fra Tulip), et bæger færdiglavet risalamande fra Arla og en sylte fra delikatessen.

Det er måske lidt mærkeligt, men denne fremmede mands indkøb gjorde mig en anelse vemodig. Jeg kiggede over på mine egne varer, som bestod af en pakke hakket kylling og kinesiske hvidløg. Hvad mon det siger om mig?
Nå, men jeg fik overstået mine indkøb og indtaget køkkenet endnu engang. Min kære søster har fødselsdag, så hun kom et smut forbi, så vi kunne forberede middagen til imorgen, hvor familien kommer på besøg hos hende (vi lavede fyldet til kyllingepien, som jeg skrev om i sidste måned). Fordi det nu engang var hendes fødselsdag, ville jeg forkæle hende med lidt thaimad. Det blev til forårsruller og en thailandsk salat med glasnudler, bladselleri og syltet hvidløg (det sunde kunne jo så passende udligne det usunde). Sidstnævnte kan man købe i asiatiske butikker. Det samme gælder asiatisk bladselleri, som jeg brugte (hvis man ikke kan få fat i det, kan man fint erstatte med almindelig bladselleri. Sørg for nogle med masser af blade og brug dem i salaten). Jeg brugte hakket kylling denne gang, men bruger normalt svinekød.

Thaimad - Glasnudelsalat (yam wun sen)

Thaimad – Glasnudelsalat (yam wun sen)

No ratings yet

Ingredienser

  • 400 g hakket svinekød eller hakket kylling
  • 2 håndfulde udblødte gladnudler
  • 2 – 4 stængler bladselleri (hvis man få fingre i den asiatiske udgave kan man bruge hele pakken eller det, der i mængde vil svare til 2 store eller 4 mindre stængler almindelig bladselleri, skåret skråt i 1 – 2 cm lange stykker)
  • 3 syltede hvidløg (halveret, yderste lag fjernet og skåret i tynde skiver)
  • 1 lille rødløg (halveret og skåret i tynde skiver)
  • ca 2 spsk citronsaft
  • ca 1 ½ spsk fiskesovs
  • ca 1 spsk sukker
  • evt. chili
  • evt. lidt af lagen fra de syltede hvidløg

Fremgangsmåde

  • Kødet steges på en pande, indtil det er gennemstegt.
  • Jeg plejer at stege uden fedtstof, når jeg laver denne ret (tilsætter lidt vand, hvis det er ved at blive tørt). Bland med glasnudler, løg og syltede hvidløg og tilsæt så krydderier. Smag til. Lige inden servering tilsættes bladselleri. Retten behøver ikke være decideret varm  men bare en smule lun, når den serveres.
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments