Fyldte peberfrugter med krydret oksekød og revet ost i tomatsauce

Fyldte peberfrugter med oksekød
I dag kommer der en skøn opskrift på fyldte peberfrugter på bloggen. Os, der er vokset op i 80’erne, kender den helt sikkert, da man dengang var vild med at proppe alt muligt ind i diverse grøntsager. Da det stadig er en både børnevenlig og økonomisk spise, synes jeg, at den fortjener en plads her på bloggen. Og så bør det jo nok også lige nævnes, at den både smager dejligt og kan varieres i det uendelige efter smag og behag.
Jeg har lavet opskriften her til Nemlig.com’s familiekasse, så derfor er det en mild variant perfekt til familier med små børn. Skal den dog udelukkende serveres for voksne eller i en familie med krydderiglade teenagere, så kan du med fordel spice den op med favoritter fra krydderihylden. Både sød og stærk paprika er godt, og det samme gælder chili eller cayennepeber. Alternativt kan du servere en lækker chilisauce til, som man selv kan dosere med inde ved bordet. Jeg foretrækker Sriracha i dette tilfælde.

farserede peberfrugter

Succes med fyldte peberfrugter

Når du køber ind til fyldte peberfrugter, så vælg så vidt muligt en fars med en høj fedtprocent. Det giver den bedste smag. Jeg har i øvrigt også brugt mellemstore peberfrugter. Da jeg steger fyldet først, betyder størrelsen på dem ikke så forfærdeligt meget, da du ikke skal bekymre dig om, hvorvidt de får for meget eller for lidt. Det vigtigste er, at peberfrugten bliver mør og lækker, uden at den dog at bliver helt blød i det.
Jeg har valgt at sætte peberfrugterne på en bund af hjemmelavet tomatsauce. Skal det gå hurtigt, kan du sagtens købe en færdiglavet. Tomatsaucen smager dejligt med fyldet i peberfrugterne, og så er den også lækker, hvis du vælger at servere de fyldte peberfrugter med couscous, ris eller måske endda pasta. Vælger du sidstnævnte, kan det give god mening med en double up på saucen.
Fyldte peberfrugter med oksekød, ost og tomatsauce

Fyldte peberfrugter med krydret oksekød og revet ost i tomatsauce

Fyldte peberfrugter med krydret oksekød og revet ost i tomatsauce

Skøn og børnevenlig opskrift på fyldte peberfrugter med krydret oksekød, revet ost og tomatsauce - perfekt sammen med couscous, ris eller pasta.
5 fra 7 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse25 min
Tilberedelse25 min

Ingredienser

  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 ds hakkede tomater
  • 500 g hakket oksekød
  • 3 spsk. tomatpuré
  • 2,5 dl oksefond/-bouillon
  • 2 tsk tørret oregano
  • 1 tsk spidskommen
  • 4 peberfrugter
  • 2 håndfulde revet ost
  • Salt, peber

Fremgangsmåde

  • Pil og hak løget og hvidløget. Sautér halvdelen i olie i en gryde i et par minutter, til løgene er klare. Kom nu de hakkede tomater ved. Lad det simre i 5 minutter, og smag til med salt og peber. Blend evt. tomatsaucen for en mere lind konsistens.
  • Steg det resterende løg og hvidløg på en pande i et par minutter, til løgene er klare. Kom kødet på panden, og brun det godt. Tilsæt tomatpuré, bouillond/fond, oregano og spidskommen. Bring gryden i kog, og lad den simre, til væden næsten er fordampet. Smag til med salt og peber.
  • Hæld tomatsovsen i et stort ovnfast fad. Halver peberfrugterne på langs, fjern kernerne, og kom oksefyldet i dem. Læg dem i fadet. Drys med revet ost, og dæk fadet med sølvpapir eller et låg, hvis du har sådan et. Bag peberfrugterne i ovnen ved 200 grader i 15 minutter. Fjern nu sølvpapiret eller låget, og steg videre i cirka 15 minutter, til peberfrugterne er møre, og osten er smeltet.
  • Server de gratinerede peberfrugter med fx ris, couscous eller pasta.

Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments