Asiatisk stir fry med kylling, grøntsager og hoisinsauce

Asiatisk stir fry med kylling, grøntsager og hoisinsauce


Ovenstående stir fry med kylling, grøntsager og hoisinsauce blev opfundet den anden aften, hvor det var for koldt og mørkt til en tur over i det lokale supermarked. Jeg besluttede mig for at lave noget ud fra, hvad vi sådan lige havde i huset, samt hvad den lille butik rundt om hjørnet kunne forsyne os med.
Det blev til en fantastisk lækker omgang wokmad, som smagte så godt, jeg har lavet det igen i dag bare to dage efter. Grøntsagerne består af gulerødder skåret i stave, peberfrugt i strimler, løg i både, hakket hvidløg og chili samt et par champignon i skiver. Det er en god måde at få en masse grønt – noget som jeg selv kan glemme lidt engang imellem.
Jeg serverede den ovenpå ægnudler, men jasminris (eller hvad man nu lige foretrækker) vil være lige så lækkert.

Asiatisk stir fry med kylling, grøntsager og hoisinsauce


Retten kan iøvrigt sagtens varieres efter, hvad man lige har ved hænderne. Kyllingekødet kan eksempelvis erstattes med svinekød eller kalkun, og man kan også tilsætte porrer, forårsløg, bønnespirrer eller endda broccoli skåret i små buketter.

Asiatisk stir fry med kylling, grøntsager og hoisinsauce


Grøntsagerne skal ikke steges for længe, da retten er bedst, hvis der stadig er “bid” i dem.

Asiatisk stir fry med kylling, grøntsager og hoisinsauce

Asiatisk stir fry med kylling, grøntsager og hoisinsauce

No ratings yet
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 2 kyllingefileter
  • 1 gulerod
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 chilipeber
  • 1 peberfrugt (jeg brugte både grøn og rød)
  • 100 g champignon
  • 2 spsk olie
  • 4 – 5 spsk hoisinsauce
  • 2 spsk lys soya
  • ½ tsk hvid peber
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

  • Start med at forberede alle ingredienserne. Kyllingefileterne skæres i små skiver, guleroden skæres i stave, løget pilles og skæres i tynde både, mens chili og hvidløg hakkes (ønskes en mildere udgave kan man fjerne kernerne i chilien eller udelade den helt). Champignon skæres i skiver, og peberfrugten i strimler.
  • Varm olien i en wok eller en stor pande, og tilsæt så hvidløg og chili, når den er varm. Svits ganske kort, og tilsæt så kyllingekødet, som svitses et par minutter, inden løg, gulerod og champignon tilsættes. Steg yderligere et par minutter og tilsæt så peberfrugt og krydderier (hoisin, soya, hvid peber og salt). Smag til og server med nudler eller ris.
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments