Annonce

Tomatsuppe

Tomatsuppe
Mit første forsøg på at lave hjemmelavet tomatsuppe blev til, efter jeg faldt over en artikel på the Guardians hjemmeside, som handlede om jagten på den perfekte tomatsuppe. Artiklens forfatter havde testet adskillige opskrifter, blandt andet en opskrift fra Jamie Oliver og Larousse, indtil hun kom frem til sin egen opskrift baseret på det bedste fra de testede opskrifter. Det måtte prøves.
Tomatsuppe er en fantastisk sommersuppe, som smager godt både varm og kold. Er man så heldig at have et drivhus, der bugner med tomater, er dette en god måde at få brugt et kilo eller to, alt afhængig af hvor stor en portion, man laver. Ifølge opskriften skulle den række til 4 personer, men jeg vil nu mene, at den snarere rækker til 2 – 3 personer, så er man fire til bords, vil jeg nok tilsætte lidt ekstra løg, 500 g tomater yderligere samt lidt ekstra hønsefond eller ganske enkelt lave en dobbeltportion. Jeg tør næsten garantere, at den nok skal blive spist.
Resultatet? Dejlig fyldig men samtidig delikat suppe, der smagter af sommer og sol. Tomaternes smag intensiveres ved at stege dem i ovn, inden de tilsættes suppen, og har man en rigtig god hønsefond ved hånden, er suppesuccesen i hus. Perfekt mad på en regnvejrsdag.

Tomatsuppe

Tomatsuppe

Ingen bedømmelser endnu
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 900 g tomater
  • Olivenolie
  • 1 knsp. sukker
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 gulerod
  • 1 stilk bladselleri (hvis stor så blot en halv)
  • Et lille bdt. basilikum
  • 6 dl hønsefond (kan erstattes med hønsebouillon)
  • 2 spsk. fuldfed cremefraiche (kan erstattes med fløde)
  • 1 spsk. balsamicoeddike

Fremgangsmåde

  • Halver tomater på langs, læg i et stort ovnfast fad og hæld en smule olivenolie over sammen med salt, peber og sukker. Bag i en 190 grader varm ovn i cirka en time. Pil og hak løg og hvidløg, og skær gulerod og bladselleri i tern. Sauter i cirka fem minutter i olivenolie. Hak imens stænglerne fra basilikum (reserver bladene til senere) og kom dem i gryden. Sauter yderligere et par minutter, inden tomater og hønsefond hældes ved. Lad simre i omkring 20 – 25 minutter, indtil alle grøntsagerne er møre. Blend og sigt suppen, rør cremefraiche og balsamicoeddike i og smag til med salt, peber og ekstra balsamicoeddike hvis nødvendigt.
  • Blend basilikumblade med en god sjat olivenolie og hæld over suppen ved servering.
Del indlægget
Abonner
Giv besked om
17 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments