Rabarbertærte

Print opskrift

Jeg fejrede i går forårets komme med denne skønne rabarbertærte, som blev indtaget efter et festligt måltid bestående af hummer, dampede blåmuslinger og ovnstegte grøntsager. Rabarbertærte og rabarberkage er begge sager, som jeg forbinder med forår og sommer. Desuden er rabarber særligt gode lige nu, da de senere på sommeren indeholder en del mere oxalsyre, som man kan mærke på tænderne.

Rabarbertærtens dej stammer fra denne æbletærte, og den er helt utroligt lækker, sprød og meget lettere end de traditionelle mørdeje. Lav den gerne aftenen i forvejen eller som minimum en time før, den skal bruges, så den har tid til at hvile i køleskabet. Jo længere den får lov til at hvile, des nemmere er den at arbejde med. Det er især vigtigt, hvis man kaster sig ud i fletlåg, som jeg gjorde. Man kan, hvis man vil, lave et rigtigt gitterværk, men jeg havde i min iver ikke tålmodighed til dejstrimler, der falder fra hinanden, så de blev blot lagt på må og få. Da dejopskriften passer til en tærte, som dækkes fuldstændigt med dej, er der muligvis en smule dej til overs. Dette kan eventuelt bages i et par mini-tærteforme eller lignende, indtil de er sprøde og gyldne. Lav herefter en vaniljecreme, der blandes med flødeskum, og læg jordbær på toppen.

Jeg brugte et ret dybt tærtefad, så jeg valgte at bruge 700 gram rabarber i stedet for de 500 gram, jeg nøjedes med sidst. Man kan dog sagtens nøjes med 500 gram, hvis tærtefadet er lille, eller hvis det lige passer til det bundt, man har fået fingre i. I så fald nøjes man med 100 – 110 gram sukker.

De smukke rabarberstængler skæres i cirka to centimeter store stykker og drysses med sukker blandet med kartoffelmel og vaniljekorn.

Vaniljekornene kan eventuelt erstattes med en teskefuld vaniljesukker, eller den kan helt udelades.

Fyldet dækkes af et fletlåg. Jeg har blot lagt dem på må og få, men har man tålmodighed til det, flettes dejstrimlerne sammen på klassisk vis.

Efter 50 minutter i ovnen.

Ingredienser til dejen

  • 225 g smør
  • 50 g sukker
  • 2 æg
  • 350 g mel

Ingredienser til fyldet

  • 700 g rabarber
  • 140 g sukker
  • 1½ spsk kartoffelmel
  • kornene fra ½ stang vanilje (valgfri)
  • 1 æg til pensling

Bland smør og sukker sammen til en ensartet masse. Kom herefter æggene i og pisk grundigt (gerne med håndmixer). Hæld gradvist melet i mens der fortsat piskes. Hæld dejen ud på et bord og ælt den sammen til kugle, som pakkes ind i bagepapir. Lad dejen hvile på køl mindst en time – eller gerne natten over.

Opvarm ovnen til 180 grader alm. ovn/160 grader varmluftsovn.

Rens rabarber, og skær dem i cirka 2 centimenser store stykker. Bland sukker med kartoffelmel og kornene fra en halv stang vanilje.

Rul cirka halvdelen af dejen ud på et meldrysset bord, og kom den i en tærteform. Kom rabarber ovenpå tærtedejen, og fordel til sidst sukkeret over. Rul den resterende dej ud, og lav et fletlåg, som forsigtigt lægges over.

Pisk ægget og pensl dejen. Bag tærten midt i ovnen i cirka 45 – 55 minutter. Dæk med et stykke sølvpapir, når den er gylden (jeg plejer at gøre det efter cirka 25 minutter).

Server med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis.

Tip: Hele dejen kan laves i en foodprocessor. Følg blot samme fremgangsmåde som anvist foroven.


Fik du læst:

Bedstemorboller
Den ultimative chokoladekage | Chocolate mud cake
Kirsebærmuffins med smørcreme


You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.
You can leave a response, or create a trackback from your own site.

31 Responses to “Rabarbertærte”


  • Kommentar from Lars

    Den ser godtnok rigtig lækker ud. Jeg har mørdej i ovnen ligenu og rabarber i haven, så jeg håber at kunne gøre kunsten efter iaften. :)

  • Kommentar from foodfanatic

    Kære Lars
    Mange tak :) Jeg er ret så misundelig på din have. Måske man skulle få sig en lille plante på altanen. Glæder mig til at høre, hvad du synes om dejen.
    Kh Nadia

  • Kommentar from Klidmoster

    Kære Nadia.

    Den ser fuldkommen fantastisk ud – lige til at forelske sig i. Fedt at dejen kan laves i en foodprocessor, det gør det til et overkommeligt projekt for mig :-)

    Pøj pøj, men du ved hvad ;-)

    Kh Malou

  • Kommentar from Signe

    Den ser vel nok god ud – og sikke et flot fad du har :-)
    En rigtig forårskage, hvor lækkert!

  • Kommentar from foodfanatic

    Kære Malou
    Mange tak skal du have. Jeg er også lidt sommerforelsket i denne tærte, må jeg ærligt indrømme. Ja, det bliver noget nemmere. Jeg har både lavet den i foodprocessoren og i hånden, og selv om begge dele er lige til, så er det rart at slippe for røreriet. Mange tak og tak for dine tips. De er altid guld værd.
    Kh Nadia

  • Kommentar from foodfanatic

    Kære Signe
    Mange tak skal du have, og ja det er lige netop en forårskage. Det er så dejligt med sådan nogle ting, som man ikke kan få hele året. Det smager altid bare en smule bedre :)
    Kh Nadia

  • Kommentar from Camilla (Himmelske kager)

    Umh, Nadia, den ser skøn ud. Ingen forår uden rabarberkage :-)

  • Kommentar from Camilla (Himmelske kager)

    Umh, Nadia, den ser skøn ud. Ingen forår uden rabarberkage :-)

  • Kommentar from Mette Lindgaard

    Nu får jeg igen lyst til at natte-bage. Uhm rabarbertærte, har stadig årets første til gode.

  • [...] jeg har fulgt er som nævnt fra bloggen Foodfanatic.dk og følgende er en direkte kopi af hendes opskrift. Det der er skrevet med rødt med min OBS kommentar til jer der skal have det skåret ud i pap lige [...]

  • Kommentar from Carina

    Den lyder virkelig lækker :) Så satser på at den skal afprøves i weekenden :)

  • Kommentar from Annelise

    Er det korrekt at tærtedejen ikke skal forbages?

  • Kommentar from foodfanatic

    Kære Camilla
    Mange tak for din søde kommentar. Det er heller ikke rigtigt forår uden nye kartofler og asparges, men rabarber er nu næsten vigtigst :)
    Kh Nadia

  • Kommentar from foodfanatic

    Kære Mette
    Haha, nattebage – jeg elsker det udtryk. Der er intet hyggeligere. God fornøjelse med årets første, når du kommer så langt.
    Kh Nadia

  • Kommentar from foodfanatic

    Kære Carina
    Mange tak. Jeg håber, den smagte dig.
    Kh Nadia

  • Kommentar from foodfanatic

    Kære Annelise
    Ja, det er korrekt :)
    Kh Nadia

  • Kommentar from Agnethe

    Tusind tusind tak for en super lækker opskrift! Min mand var henrykt over tærten og det er IKKE sidste gang den bliver lavet. Jeg laver et link til din opskrift fra min egen blog, for er simpelthen nødt til at dele den med mine læsere…

    Mvh Agnethe

  • Kommentar from foodfanatic

    Kære Agnethe
    Sikke en dejlig kommentar. Det glæder mig at høre, at din mand var henrykt over tærten. Tak for linket.
    Kh Nadia

  • Kommentar from Kent

    Vi har en kæmpe rababerplante ude i haven, som min kæreste høster med jævne mellemrum. Nu er det godt nok slut for i år, men til foråret tror jeg vi skal have lavet sådan en tærte. Den ser super lækker ud.

  • Kommentar from foodfanatic

    Kære Kent
    Mange tak for de pæne ord. Den kan varmt anbefales. Især dejen er rigtig god. God fornøjelse, når næste sæson går i gang.
    Kh Nadia

  • Kommentar from Sofie Nancy

    Ville ønske, jeg kunne sende et billede ind med den kage, jeg lavede! Jeg har altid forsøgt at få kager til at se flotte ud, men enten er dejen eller bagetiden altid gået galt. Denne opskrift er nem og superlækker!

  • Kommentar from foodfanatic

    Kære Sofie
    Du kan jo altid poste et billede på facebookvæggen :) Dejligt denne opskrift kunne bruges.
    Kram Nadia

  • Kommentar from Maibritt

    Har lavet den her til aften – super go’!
    Hvor er tærtefadet fra? :)

  • Kommentar from Pauline

    hej Nadia:)
    kom lidt i tvivl om, hvor længe tærten skal have, da der står at du gav dem 50 min. under billedet, men 25 i opskriften :P ville også høre, om man evt. kunne erstatte lidt af melet med kokosmel?
    knus Pauline

  • Kommentar from foodfanatic

    Kære Maibritt
    Dejligt at det smagte dig. Tærtefadet har jeg købt på Amazon (og temmeligt billigt endda).
    Kh Nadia

  • Kommentar from foodfanatic

    Kære Pauline
    Den skal have ca. 50 minutter (i opskriften står der, at den dækkes med sølvpapir efter ca. 25 min, hvis den bliver mørk). Jeg tror ikke, at du kan erstatte med kokosmel i dette tilfælde desværre.
    Kh Nadia

  • Kommentar from Ninne

    Hejsa!

    Jeg tænker at bage denne lækre tærte i weekenden. Tænker dog at jeg vil bruge butterdej som alternativ til mørdejen. Tror du ikke godt at det kan gå an?

    Mvh.
    Ninne

  • Kommentar from foodfanatic

    Kære Ninne
    Jeg har ikke prøvet det, men jeg kan godt forestille mig, at det kan lade sig gøre. Jeg vil dog lige indskyde, at denne her dej er helt og aldeles fantastisk, så hvis du har tiden, så er den værd at prøve.
    Kh Nadia

  • Kommentar from Kirsten

    Kan den fryses ubagt og så puttes i ovnen frossen?

  • Kommentar from foodfanatic

    Kære Kirsten
    Det har jeg ikke prøvet, men det kunne jeg sagtens forestille mig.
    Kh Nadia

  • […] pies I have ever had – I can’t take credit for this amazing recipe though as I used this recipe for the pie so all credit goes to Nadia from Foodfanatic. It is so good that I thought I […]


Svar