Annonce

Jordskokkesuppe med fire slags topping

jordskokkesuppe med fløde og hvidvin - nem og enkel opskrift
Foto Columbus Leth
Det er for alvor blevet efterår, når vejrudsigten lover regn de næste syv dage. Det våde efterårsvejr er naturligvis en perfekt undskyldning for at sætte en lækker suppe på menuen. Jeg har allerede mange skønne supper her på bloggen, som passer til årstiden. Der er blandt andet den altid skønne kartoffel-porresuppe og den krydrede græskarsuppe med karry, ingefær og koriander. Jeg har dog på de seneste fået en ny favorit, som familiens 2-årige i øvrigt slubrer i sig med største velbehag. Den skal I ikke snydes for, så her kommer opskriften på den lækreste cremede jordskokkesuppe med fire forskellige toppings. Du kan dog nemt droppe en eller flere af dem alt efter smag og behag, og hvad du lige har til rådighed.
Opskriften blev lavet til Boliglivs september-nummer, og jeg vil virkelig opfordre alle, der læser med her, til at give den et forsøg. Den er nem at lave, og så smager den bare helt fantastisk. Til denne jordskokkesuppe har jeg brugt en både hvidvin, hønsefond og piskefløde. Jeg er vild med kombinationen, men du kan dog fint udelade vinen, hvis du ikke lige har noget på lager og ønsker en mere budgetvenlig ret. Du kan også erstatte piskefløden med en lettere variant, hvis du foretrækker det.

Double up på jordskokkesuppe

Lav gerne en dobbelt portion, nu du er i gang og har råvarerne ved hånden. I så fald kan du i øvrigt fint nøjes med en kvart liter piskefløde. Supper som denne jordskokkesuppe er utroligt fryseegnede, og så har du lækker og nærende mad i den kommende tid, selv om tiden måske er knap.
Med hensyn til førnævnte toppings, så behøver du ikke købe alle fire slags. Bacon er altid godt på cremede supper som denne, og jeg synes, at purløg giver et frisk pust. Æble og glaskål giver en skøn sprødhed, men du kan fint nøjes med den ene af de to. Har du overskydende glaskål, smager den i øvrigt skønt i en salat dagen derpå.

Jordskokkesuppe med fire slags topping

Jordskokkesuppe med æble, glaskål, purløg og bacon

Skøn og nem opskrift på jordskokkesuppe med hvidvin, fløde og hønsefond. Suppen er her med fire slags topping, men du kan fint fravælge en eller flere alt efter smag og behag.
5 fra 3 stemmer
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 500 g jordskokker
  • 1 bagekartoffel
  • 25 g smør
  • 2, 5 dl hvidvin
  • 1,25 l hønsefond
  • 1,5 dl piskefløde
  • 150 g bacon i tern
  • 2 æbler
  • 1 glaskål
  • 1 bdt. purløg
  • Salt, peber

Fremgangsmåde

  • Pil og hak løg og hvidløg. Skræl jordskokkerne og kartoflen, og skær begge dele i cirka 1 cm tern.
  • Smelt smørret i en stor gryde, og lad det bruse af. Tilsæt løg, hvidløg, kartoffel- og jordskokketern, og sautér dem ved jævn varme i 3-4 minutter, uden at de tager farve. Kom nu vinen i gryden, og lad den koge ind til det halve. Tilsæt hønsefond, og bring gryden i kog. Lad den simre stille og roligt i cirka 20 minutter, til grøntsagerne er godt møre. Tilsæt fløden, og blend suppen, til den er helt glat. Kom suppen tilbage i gryden, og lun den igennem. Smag til med salt og peber.
  • Steg bacon sprød på en tør pande, og lad den dryppe af på fedtsugende papir.
  • Skræl æbler og glaskål, og skær begge dele i små tern. Snit purløget fint.
  • Anret suppen i skåle, og top hver portion med æble, glaskål, bacon og purløg.
  • Nyd eventuelt suppen med godt brød.

Del indlægget
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments