Varm cider med æble, rom, citrus og varme krydderier smager skønt i årets kolde måneder.
Min opskrift på hvid gløgg med hyldeblomst, vanilje og citrus har vist sig at være et kæmpe hit her på bloggen. Derfor tænkte jeg, at det måtte være på tide at supplere opskriftssamlingen med endnu en dejlig varmende drik. Den hører lidt til i samme kategori, men samtidig er den helt sin egen.
Her er der tale om en opskrift på en varm cider med rom og varme krydderier. Den er helt fantastisk her i vintermånederne, hvor den varmer kroppen godt og grundigt igennem. Prøv eksempelvis at tage den med i en termoflaske, når du går en tur i skoven med dine kære. Herudover er den et skønt alternativ til gløgg, hvis du skulle få lyst til at prøve noget andet til hyggestunderne i julemåneden. Opskriften er i øvrigt super simpel i modsætning til klassiske gløggopskrifter. Her skal gløggessensen nemlig helst skal trække noget tid, før den er rigtig god.
Krydret varm cider med variation
Foruden rom og cider indeholder opskriften på varm cider også lidt citrus i form af økologisk appelsinskal samt varme krydderier. Jeg har både brugt kanelstænger, stjerneanis og nelliker. Det giver en helt igennem skøn og krydret drik, som du nemt kan justere efter smag og behag samt køkkenskabets indhold. Har du ikke stjerneanis, så går det fint uden, og det samme gælder nellikerne. Har du ikke rom på lager, så kan du også erstatte den med en lille sjat vodka eller helt udelade spiritus for en mildere udgave. Begge varianter smager skønt.
Brug så vidt muligt en tør cider for det bedste resultat. Alternativt kan du udelade sukkeret, hvis din cider hører til i den lidt søde ende.
Kommer der gæster forbi til julehygge, så servér gerne om omgang varm cider med en god julesmåkage eller måske et par lune æbleskiver.
Varm cider med varme krydderier og rom
Ingredienser
- 1 l æblecider (ikke for sød)
- 2 spsk. rørsukker
- Skallen fra 1 økologisk appelsin
- 2 kanelstænger
- 4 stjerneanis
- 10 nelliker
- 1,5-2 dl rom
- 1-2 pigeonæbler (kan er stattes med andre æbler eller udelades)
Fremgangsmåde
- Kom æblecider, rørsukker, appelsinskal, kanelstænger, stjerneanis og nelliker i en gryde, og bring den i kog. Lad gryden simre i ca. 20 minutter, og tag den af varmen. Smag til med rom.
- Sigt evt. krydderierne fra inden servering. Skær æbler i skiver, og kom dem i den lune cider.
Opskriften er udviklet til Politiken.