Tømmermændsmad: 10 gode opskrifter til dagen derpå

hjemmelavet shawarma
Foto Chris Tonnesen
Nytårsaften står for døren, og årets sidste menu er allerede under udarbejdning hos de fleste. Men hvad med dagen derpå? Jeg har her samlet 10 af mine bedste opskrifter i kategorien tømmermændsmad til den 1. januar, som med garanti vil vække glæde efter en festlig aften.
Der er både den lynhurtige spaghetti puttanesca, som du kan lave på under 15 minutter med et minimum af ingredienser (og rækker energiniveauet alligevel kun til at ringe en nummer 14 ind hos det lokale pizzaria, så kan både oliven, ansjoser, kapers, pasta og dåsetomater vente til næste gang, der er brug for en lynhurtig og smagfuld omgang mad). I samme kategori har jeg også tilføjet en af mine absolutte livretter, som er spicy sichuan wontons i chiliolie. Ingredienslisten er lidt eksotisk, men råvarerne er udførligt beskrevet, og så kan du folde dine dumplings dagen før. Så tager det ingen tid at bikse sammen, når du får brug for noget nærende, varmt, stærkt og salt.
Der er naturligvis også fast food-klassikere som burger (både i en variant med kylling og kålslaw samt en asiatisk banh-mi inspireret burger), hurtige hjemmelavede kyllingenuggets og pizza a la Sloppy Joe. Se hele listen på tømmermændslækkerier herunder.

Tømmermændsmad: 10 gode retter til at pleje tømmermændene

Del indlægget
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments