Julens bedste cocktails

Julecocktail
Efter en måneds intenst arbejde med billeder fejrede jeg i går afslutningen af denne del af kogebogs-arbejdet ved at drikke mig en anelse tipsy i underskønne cocktails. De var fremtryllet af en af Danmarks fremmeste bartendere, Hardeep Rehal, som er barchef på den hyggelige cocktailbar 1105 på Kirsten Bernikows Gade 4 i Indre By i København. Det var Ron Zacapa, der havde inviteret, og selv om jeg normalt ikke er den store romdrikker, fandt jeg invitationen lokkende. Jeg har nemlig skrevet om Hardeep et par gange i forbindelse med cocktailmesterskaber i smagogbehag, så jeg vidste, at der er tale om en mand, som kan sit kram, og som brænder for sit fag.

Hardeep Rehal

Anledningen var lanceringen af Ron Zacapas Limitada 2014. Romproducenten laver hvert år en særlig limited edition-rom, og denne gang var det en kraftig sag på 45 % alkohol med hint af urter. Den er lavet på et blend af 6 til 24 år gammel rom lagret på egetræsfade i Guatemalas højder. Den koster omkring 50 % mere end producentens klassiske rom, og Hardeep Rehal forklarede, at han foretrækker at drikke den, som den er, ved stuetempeatur. Personligt er den alt for kraftig for mig, og jeg foretrækker den lidt sødere og billigere variant, hvis jeg skulle drikke den ren. Det er nu nok ikke noget, jeg kommer til lige foreløbig, hvis jeg skal være helt ærlig.

Aftenens cocktails er til gengæld er noget, som jeg har planer om at mixe sammen i eget hjem, så snart næste anledning byder sig. Hold op, hvor smagte de godt. Dette indlægs titel er måske lidt misledende, for de tre cocktails kan sagtens nydes hele året. Jeg synes dog, at især den sidste er en cocktail, som vil være intet minde end fremragende til årets julefester, og rommens noter af rosin og chokolade er jo også noget, der leder tankerne hen på jul.

1105

Vi blev på skift inviteret om bag baren for at mixe aftenens cocktails med barchefen. Her er det er Cecilia fra Copenhagen Cakes, der shaker på livet løs i midten.

cocktail

Shake, shake, shake. Jeg spildte kun lidt.

Zacapa-Daiquiri-a
Foto Magnus Guldbrandsen
Zacapa Daiquiri

Aftenens første cocktail var en simpel sag på limejuice, sukkervand, rom og is. Den var helt enkel, lækker og forfriskende. Garnituren, som ikke er med på billedet herover, er friske krydderurter som rosmarin, oregano og estragon, og de er ikke kun med for deres visuelle effekt. Giver man urterne et lille bank med hånden, frigøres deres aroma, der bidrager til oplevelsen af cocktailen. Denne cocktail ville jeg servere som en lille pre-dinner-drink.

Julens bedste cocktails

Zacapa Daiquiri

Ingen bedømmelser endnu

Ingredienser

  • 5 cl Ron Zacapa Limitada 2014
  • 3 cl limesaft
  • 3 cl sukkersirup (lige dele vand og sukker kogt op og afkølet)

Fremgangsmåde

  • Kom alle ingredienser i en shaker med masser af is. Ryst grundigt i ca. 15-20 sekunder. Strain/sigt over i et afkølet glas med isterninger.
Zacapa-Ananas-Trøffel-Daiquiri-a

Foto Magnus Guldbrandsen

Zacapa Ananas-Trøffel Daiquiri

Cocktail nummer 2 er med ananas og trøffel. Den var både lækker og dekadent. Hardeep anbefaler, at man ikke bruger en trøffelolie på olivenolie, da smagen kan ende med at henlede tankerne på salat.

Julens bedste cocktails

Zacapa Ananas-Trøffel Daiquiri

Ingen bedømmelser endnu

Ingredienser

  • 5 cl Ron Zacapa Limitada 2014
  • 3 cl limesaft
  • 3 cl ananassirup
  • 2 dråber hvid trøffelolie

Fremgangsmåde

  • Kom alle ingredienser i en shaker med masser af is. Ryst grundigt i ca. 15-20 sekunder. Strain/sigt over i et afkølet glas.

Creamy-Liquorice-Zacapa-a
Foto Magnus Guldbrandsen

Creamy Liquorice Zacapa

Den tredje, som I også kan se på billedet øverst i dette indlæg, er en næsten dessertagtig sag, som især vil gøre sig godt efter en god middag. Jeg har lidt svært ved at vælge, men jeg tror, at den er min favorit blandt de tre.

Julens bedste cocktails

Creamy Liquorice Zacapa

Ingen bedømmelser endnu

Ingredienser

  • 4 cl Ron Zacapa Limitada 2014
  • 1,5 cl chokoladelikør
  • 1,5 cl sukkersirup (lige dele vand og sukker kogt op og afkølet)
  • 3 cl fløde
  • Knivspids lakridspulver

Fremgangsmåde

  • Kom alle ingredienser i en shaker med masser af is. Ryst grundigt i ca. 15-20 sekunder. Strain/sigt over i et afkølet glas.
Del indlægget
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments