Simpel rødkålssalat med blommer og rødbeder

Rødkålssalat


I dag får I opskriften på den lækre rødkålssalat med rødbeder og blommer, som I kunne ane i det ene hjørne på et af billederne af mine braiserede andelår i forrige blogindlæg. Der er tale om en fantastisk enkel rødkålssalat, som dog smager fortrinligt og ser utrolig smuk ud med sine røde, lilla og gule nuancer.
Når jeg overvejer, om jeg skal dele virkelig simple opskrifter, så tænker jeg altid på min lillesøster, der engang spurgte til opskriften på den tomatsalat med feta, jeg havde serveret for familien. Selv tænkte jeg, at hun næppe havde brug for opskriften, da der blot var tale om tomat med feta, basilikum, olie og eddike. Nu har hun så også et lidt mere normalt forhold til mad end jeg selv, og sådan er det selvfølgelig også for så mange andre. Jeg lagde derfor opskriften på, og den er siden blevet set omkring 20.000 gange, så det er værd at huske på, at også de allermest enkle opskrifter har deres plads. Og hører man til de meget madkyndige, så kan opskriften om ikke andet inspirere til anderledes måder at præsentere maden på, eller måske kan den få flere til at inddrage blommer i andet end det søde køkken (se i øvrigt også mit gamle indlæg med and med blommer fra før, jeg lærte at tage madbilleder).
Opskriften består ganske enkelt af rødkål snittet så fint som muligt med rå rødbede i julienne/tynde strimler og blomme i små skiver. Den er vendt sammen med olivenolie og balsamicoeddike, men af pres citronsaft ville også være lækkert. Vær opmærksom på, at det kan sprøjte en del med lilla væske (og få køkkenet til at ligne en mordscene!), når man river rødbede ved hjælp af et julienneskræller eller -kniv. Det er dog heldigvis nogenlunde til at tørre af med en fugtig klud, men fjern gerne diverse undværlige genstande fra køkkenbordet. Alternativt kan du rive rødbederne i en foodprocessor eller lignende. Det giver ikke helt samme smukke look, men det klarer jobbet.
Det er nemmest at bruge de aflange rødbeder, og når de er revet ud i tynde strimler, kan du med fordel lægge dem i iskoldt vand. Det gør, at de trækker sig sammen og bliver sprøde, og samtidig bliver de enormt dekorative.

Simpel rødkålssalat med blommer og rødbeder

Rødkålssalt med blomme og rødbede

0 fra 0 stemmer
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1-2 store aflange rødbeder
  • ½ rødkål
  • 4 blommer
  • 4 spsk olivenolie
  • 3 spsk balsamicoeddike (alternativt citronsaft)
  • Salt, peber

Fremgangsmåde

  • Skræl rødbederne, og riv dem i tynde strimler ved hjælp af en julieenneskræller eller juliennekniv (dette kan ofte også gøres på et mandolinjern). Har du ingen af delene, kan du nøjes med at rive det så groft eller fint, du ønsker det. Læg rødbedestrimlerne i isvand (koldt vand med isterninger) i ca. 5-10 minutter, til de er sprøde.
  • Snit rødkålen i tynde strimler, og læg dem i en skål. Udsten blommerne, og skær dem i tynde både. Kom dem i skålen med rødkål sammen med halvdelen af rødbedestrimlerne. Vend med olie, eddike/citronsaft, salt og peber, og smag til. Pynt med de resterende rødbedestrimler.
  • Rødkålssalaten er god sammen med de fleste kødretter som eksempelvis de braiserede andelår.
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments