Salat med babyspinat, æg, grønne bønner og ansjoser

Salat

Når jeg indimellem laver noget helt utroligt simpelt, som samtidig smager så englene synger (okay, det er store ord for en salat, uanset hvor god den er, men I forstår, hvad jeg mener, ikk’?), debatterer jeg altid med mig selv om, hvorvidt opskriften burde ende på bloggen. Det er netop i selvsamme situationer, at jeg altid kommer til at tænke på min lillesøster, som engang bad mig om opskriften på en tomatsalat, jeg hurtigt havde strikket sammen til en familiemiddag. Det er mit ønske, at bloggen kan inspirere de seriøse hjemmekokke, men i høj grad også dem, der først lige har fået interesse for at gå i køkkenet, så derfor deler jeg alligevel opskriften på denne lækre salat på babyspinat, grønne bønner, ansjoser, æg og forårsløg vendt i rigelige mængder vinaigrette. I andre kan måske bruge kombinationen som inspiration. Personligt er jeg altid på jagt efter nye variationer af sunde og mættende salater, som kan skabe en balance med alle de syndige sager, der også ryger indenbords.

Det var egentlig tanken, at ægget skulle have været smilende, men det fik lov til at hygge sig i gryden, mens jeg lagde brusekabinen et lidt for langt visit efter en løbetur, så sådan skulle det ikke helt gå. Det gjorde nu ikke det store, for det fungerer også helt fint hårdkogt. Jeg havde dagen forinden lavet en stor portion dijon-vinaigrette med en anelse fintsnittet hvidløg i. Den stod klar til brug i køleskabet, hvor hvidløgssmagen havde fået lov til at træde i karakter, uden at den blev overvældende.

P1200516a

Salaten er inspireret af den berømte salat nicoise, som bekendt også har tun, oliven og kartofler på ingredienslisten. Man kan sagtens erstatte ansjoserne med eksempelvis tun, eller tilsætte en rest kartofler eller lidt oliven, hvis man skulle have lyst. Det bliver salaten bestemt ikke ringere af.

Salat med babyspinat, æg, grønne bønner og ansjoser

Salat med babyspinat, æg, grønne bønner og ansjoser

0 fra 0 stemmer
Antal: 1 person

Ingredienser

  • En god håndfuld babyspinat
  • Evt. andre spæde salatblade
  • En håndfuld grønne bønner
  • 2 forårsløg
  • 1 æg
  • 4 ansjosfileter
  • 1 spsk. solsikkefrø

Dijondressing

  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 1/2 – 1 tsk. dijonsennep
  • 1/2 fed hvidløg
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Skyl spinaten grundigt, damp eller kog bønnerne ganske kort, så de stadig har bid. Kog ægget enten hårdkogt eller smilende, skyl og pil under koldt vand og skær i både. Snit forårsløg på skrå. Anret salaten i en skål, top med bønner og forårsløg eller vend det hele sammen med dressingen. Drys med solsikkekerner og slut af med at toppe salaten med ansjoser og æg.

Dijondressing

  • Bland alle ingredienser i et glas med låg og ryst grundigt. Smag til og juster evt. med lidt mere olie eller eddike.
  • Lav gerne en stor portion og opbevar på køl. Dressingen er bedst, når hvidløget har fået lov til at trække i den.
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments