Pølsehorn

IMG_7683a

Pølsehornene lige efter de er kommet ud af ovnen

Som nævnt i gårsdagens indlæg, så gik jeg en anelse beserk i køkkenet på min første fulde dag hjemme i Danmark. Forklaringen er, at jeg ikke har haft mulighed for at lave mad under mit semester i Hong Kong, så jeg havde en del at indhente.
Min mor, som jeg bor hos inden jeg igen rejser udenlands, havde bedt mig om at lave pølsehorn, så jeg fandt en opskrift på Arla, som jeg fulgte. Jeg ændrede dog flere ting, så nedenstående opskrift er min version, som endte med at smage så godt, at jeg har lyst til at lave endnu en portion allerede.

De er perfekte til madpakken eller som en hurtig snack, da de sagtens kan fryses. Man kan også drysse dem med lidt sesamfrø, hvis man ligger inde med det.
Ingredienser til 24 styk:

  • 4 dl mælk
  • 30 g smør
  • 1 dl græsk yoghurt (ymer eller lignende kan også bruges)
  • 25 g gær
  • 3 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • cirka 700 g hvedemel
  • æg til pensling
  • ketchup
  • sød, fransk sennep
  • pølser

Smelt smør i en gryde og tilsæt så mælk og græsk yoghurt. Blandingen skal være lillefingervarm, så er den ikke det, kommes gryden tilbage på blusset i ganske kort tid, indtil blandingen har den rette temperatur. Hæld det herefter i en stor skål og smuldr gæren i. Rør godt og tilsæt så sukker og salt og rør igen. Tilsæt melet lidt ad gangen indtil dejen er mættet (det er ikke sikkert at alt melet skal bruges). Ælt den godt igennem, og lad den så hæve tildækket i en times tid.
Når dejen er hævet, æltes den igennem og deles i 3 stykker. Hvert stykkes rulles ud i en stor cirkel (omkring 30 cm), som deles i 8 (præcis som man udskærer en pizza). I den brede ende lægges en lille smule ketchup og sød sennep samt et stykke pølse. Rul dejen rundt om pølsen fra den brede ende. Sæt på en bageplade beklædt med bagepapir og sørg for, at den lille spids vender ned mod bagepladen. Gentag med resten. Lad pølsehornene efterhæve i en halv times tid og pensl så med æg. Bages i en 200 grader varm ovn i cirka 15 – 20 minutter.
Pølsehornene er desuden velegnet til frysning.

Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments