Havregrynskager med chokolade

Havregrynskager med chokolade

Nemme, lækre og vanvittigt vanedannende. Sådan kan de her lækre havregrynskager vist bedst beskrives. De en en mere cookielignende og knap så sød version af de klassiske flade havregrynskager. Jeg har endvidere tilsat både hakket chokolade og rosiner i denne udgave. Sidstnævnte kan dog sagtens udelades, hvis du ikke lige har rosiner i huset. På samme måde kan du også udelade chokoladen og nøjes med rosinerne, hvis du foretrækker det. Personligt er jeg mest til en kombination af de to med overvægt af chokolade. Jeg har til denne portion brugt en god mørk chokolade. En blanding af lys og mørk chokolade er dog også godt.

Lynhurtige havregrynskager

De gode ved de her havregrynskager er, at de er dejligt sprøde og kan laves på under ti minutter (bagetid ikke medregnet). Det knap så gode er, at de smager så godt, at jeg nemt kaster fem – seks stykker i gabet, inden jeg får set mig om. De er helt fantastiske med et stort glas mælk, men de gør også underværker serveret med en kop the eller kaffe, Især når eftermiddagstrætheden kommer snigende. Jeg bagte dem for kort tid siden til et møde sammen med en portion af mine cookies med chokolade og nødder. Jeg vil næsten vove at påstå, at havregrynskagerne var de mest populære af de to. Og det siger altså en del. 

Jeg elsker kombinationen af havregryn og chokolade og overvejer nu, om jeg skal lege lidt med peanutbutter og chokolade i mine næste cookie-eksperimenter. Har i en favorit, når det gælder cookies, og skal de helst være seje eller sprøde?

Havregrynskager

Opskriften giver cirka 15 cookies afhængigt af størrelsen. De kan sagtens kan opbevares i en lufttæt beholder en uge eller to. Her i huset er de dog altid væk efter et par dage.

Havregrynskager med chokolade

Havregrynskager med chokolade

Skønne, nemme og lynhurtige lækre og sprøde havregrynskager med chokolade. De kan holde sig længe i en lufttæt beholder.
5 fra 2 stemmer

Ingredienser

  • 75 g sukker
  • 100 g blødt smør
  • 1 æg
  • 100 g havregryn
  • 50 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 75 – 100 g lys eller mørk chokolade
  • 25 g rosiner (valgfri)

Fremgangsmåde

  • Pisk sukker og smør sammen, evt. med elpisker eller i røremaskine, og pisk herefter ægget i. Bland havregryn, hvedemel og bagepulver. Vendt det i dejen. Hak chokoladen, og vend den i dejen sammen med rosinerne.
  • Tag en spiseskefuld cookiedej med top, og form til en kugle på størrelse med en bordtennisbold. Læg den på en bageplade med bagepapir, og tryk den flad. Sørg for at havregrynskagerne ikke står alt for tæt. Bag dem i en 180 grader varm ovn (160 grader ved varmluft) i cirka 15 minutter, til de er gyldne i kanterne.
  • Lad havregrynskagerne køle af på en rist. Bemærk, at de først bliver helt sprøde, når de er kølet af. Så snart de er helt afkølede, lægges de i en lufttæt beholder.
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments