Et farvel til stegeos i køkkenet

Et farvel til stegeos i køkkenet
Foto Columbus Leth

Reklame

Da vi sidste år lavede nyt køkken, erstattede vi den lofthængte emhætte med en kogeplade med integreret bordemfang. Den beslutning har betydet et farvel til stegeos og et ’velkommen’ til frit udsyn i det åbne køkken.    

Hjemme hos os laver vi ofte alt fra frikadeller til friturestegte falafler. Både frikadeller og friture er et stort hit herhjemme. Til gengæld er det knap så lækkert, når stegeosen sætter sig i tøjet, og når lugten af friture lægger sig som en tung dyne over hele lejligheden. Da vi planlagde vores nye køkken, vidste vi derfor også, at vi var nødt til at have et virkelig godt emfang, hvis vi skulle sikre os et fornuftigt indeklima i lejligheden. Ikke mindst fordi vi har et åbent køkken, hvorfra stegeosen nemt ville kunne trænge ud i resten af hjemmet.

Emfang med frit udsyn til gæsterne

Fordelen ved et åbent køkken er, at man kan have god kontakt med sine gæster, mens man lægger sidste hånd på middagen. Og her er det bare ikke sjovt at stå og kigge ind i en brølende emhætte. Vores problem med en traditionel lofthængt emhætte var derfor ikke kun, at den ville spolere noget af køkkenets strømlinede æstetik – den ville også komme i vejen for nærværet med vores gæster. Jeg har også tidligere optaget flere forskellige madvideoer i andre køkkener, og især i vores nye køkken – som er med kogeø – er det bare genialt, at der ikke er en stor lofthængt emhætte, som blokerer kameraet. 

Heldigvis fandt vi en god løsning på det problem med et emfang fra BORA. Her er der nemlig tale om en induktionskogeplade med integreret emfang. Det vil altså sige, at emfanget ikke er placeret i loftet, men derimod mellem to glaskeramiske induktionskogeplader. Det er tæt på at være genialt.  

Et farvel til stegeos i køkkenet

Farvel til stegeos

Der er så meget tryk på suget, at det både indfanger stegeosen og fedtstænkene, når du for eksempel steger et stykke kød. Selv når du steger kødet virkelig hårdt af, når stegeosen ikke ud i rummet. I stedet kommer det effektivt ned i et filter, som er placeret i en diskret spalte mellem kogepladerne. Ofte orker man jo næsten ikke at fritere, fordi man ved, at det kommer til at lugte i hele lejligheden – det problem har vi ikke længere. Når emfanget skal gøres rent, tager man bare den integrerede beholder op og sætter både filter og beholder i opvaskemaskinen. 

Professionelt kram til privat brug

Det er et produkt, som jeg lynhurtigt er blevet glad for, fordi det bare fungerer. BORA var nogle af de første på markedet med integrerede emfang, og man kan mærke, at man har at gøre med gennemtænkt professionelt kram. For eksempel sidder der en stikkontakt i betjeningspanelet, så man kan sætte for eksempel en stavblender til. På den måde har man tingene lige ved hånden, i stedet for at skulle flytte gryden rundt i køkkenet.  

Induktionskogepladerne er store, og det er rart, fordi vi ofte har gang i en del gryder og pander samtidig. Og så er kogezonerne fleksible, så man kan stille sine gryder og pander overalt på kogepladerne. Og der er tryk på blussene. Stegepanderne er varme, inden du når at blinke, og det er en gave, når tingene skal gå lidt hurtigt.  

bora komfur

Børnesikret betjening

Jeg har aldrig været fan af integrerede betjeningspaneler i kogepladen, for jeg synes ofte, at de driller, hvis man forsøger at betjene dem med våde eller fedtede fingre. På vores model betjener man kogepladen med store og nydelige drejeknapper placeret foran kogepladerne – og der er selvfølgelig børnesikring på, så små nysgerrige pilfingre ikke kan skrue på noget. En god detalje, når man ofte har børn med i køkkenet.  

Og nu tænker jeg egentlig, at jeg vil sætte over til en gang falafler til aftensmaden… 

Del indlægget
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments