Foto Columbus Leth
Hjemmelavede middagsretter smager bare bedre. Og det er ingen undtagelse med de her hot wings. Selvfølgelig siger jeg aldrig nej til en middag på en Michelinrestaurant, hvis muligheden byder sig. Men på samme tid synes jeg, at der er en særlig tilfredsstillelse i at sætte noget på bordet, som er hjemmelavet. Mad, som du har stået og kokkereret i dine egne gryder og forkælet med kvalitetsingredienser, har også den fordel, at du ved præcis, hvad der er puttet i det, som du serverer for din familie eller venner. Og så giver det en vis stolthed selv at have kastet sig ud i nye kulinariske projekter.
Denne gang har jeg udviklet en virkelig skøn opskrift på hjemmelavede hot wings. Mine hot wings har masser af bid, ligesom de originale hot wings har. Du har måske smagt dem på ferier i USA. Du kan udelade noget af det stærke – enten tilsætte mindre cayennepeber eller færre chilipebere – hvis du ikke er til den helt stærke version. De spicy hot wings får friskt og køligt modspil fra den let søde og sprøde klassiske coleslaw med spidskål og gulerødder. De to er en klassisk kombination fra det amerikanske køkken, som bare komplementerer hinanden perfekt. Måltidet fuldendes af lækre bagte kartofler lavet i ovn. Her kan du evt. tilsætte en klat smør eller en skefuld cremefraiche, hvis du har lyst.
Variationer af hot wings, slaw og bagekartofler
Jeg har allerede fortalt dig, at du kan udelade en del af de stærke ingredienser, hvis det bliver for brændende til jeres smag. Bliver du helt bidt af den slags fingermad, har jeg også lavet en opskrift på hjemmelavede spareribs. Du kan desuden øge rettens sommerstemning ved at erstatte den klassiske coleslaw med min friske sommerslaw. Der findes også meget andet tilbehør, som passer rigtig godt sammen med hot wings. Personligt er jeg vild med bladselleri i tynde stave og en dip på cremefraiche og blå ost til at dyppe både vinger og grønt i. Det er nemlig sådan, jeg ofte har oplevet at få serveret hot wings i udlandet.
Hvis du gerne vil variere tilbehøret, kan du erstatte de almindelige bagekartofler med bagte søde kartofler. Eller er humøret mere til noget sprødt, kan du også give dig i kast med min opskrift på de perfekte pomfritter.
God til gæstemad og hverdag
Hvis du ikke er bange for at gratte lidt foran dine gæster, fungerer hot wings også supergodt til at servere til en middag med gode venner. Sæt en tom skål på bordet til ben, og læg en fugtig klud – evt. med let citrusduft – ved hver plads. Så har alle deres egen klud til at vaske fingrene i ny og næ, når der fx skal skåles.
Går I en smule op i fodbold hjemme hos jer eller blandt dine venner, er det jo også helt oplagt at servere hot wings til næste landskamp (eller måske til Super Bowl, hvis I er til den slags). En omgang coleslaw kan du bikse sammen flere timer i forvejen og sætte på køl, så den er helt kold, når den skal spises. De bagte kartofler gør du klar og sætter i ovnen ca. 1,5 time, før I planlægger at spise. Derefter er der kun tilbage at trylle de kyllingevingerne om til lækre krydrede hot wings.
God fornøjelse.
Hot wings med slaw og bagte kartofler
Ingredienser
Hot wings
- 6 chilipebere
- 2 hvidløg (fed)
- 1,5 dl lagereddike
- 100 g smør
- 1 tsk. salt
- 2 dl hvedemel
- 2 tsk. røget paprika
- 1 tsk. cayennepeber
- 1 tsk. hvidløgspulver
- 24 kyllingevinger
- 1 l smagsneutral olie (fx rapsolie.)
Coleslaw
- 1 spidskål
- 3 gulerødder (store )
- 1,5 dl cremefraiche
- 1,5 dl mayonnaise
- 1 spsk. æblecidereddike
- ½ spsk. dijonsennep
- 1 tsk. sukker
- salt
- peber
Bagte kartofler
- 4 bagekartofler
- olie
- salt
Noter
Fremgangsmåde
Hot wings
- Hak chilipeberne groft. Pil og hak hvidløget groft. Kom begge dele i en gryde sammen med eddike, smør og salt. Bring gryden i kog, lad den simre under låg i 10 minutter, og blend saucen helt glat.
- Bland hvedemel, røget paprika, cayennepeber og hvidløgspulver i en skål. Del evt. kyllingevingerne ved leddene, og vend dem i melblandingen.
- Varmen olien op i en stor gryde til ca. 180 grader (tjek evt. temperaturen med et sukkertermometer), og steg kyllingevingerne i ca. 8-10 minutter, til de er gyldne og gennemstegte. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir, og vend dem herefter med saucen.
Coleslaw
- Snit spidskålen. Skræl gulerødderne, og riv dem – evt. med en julienneskræller. Bland cremefraiche, mayonnaise, eddike, sennep, sukker, salt og peber, og smag dressingen til. Vend den sammen med grøntsagerne.
Bagte kartofler
- Vask kartoflerne, og dup dem tørre. Prik dem et par steder med en gaffel, og skær et kryds på toppen. Gnid dem ned i olie og salt – kom også lidt i krydset, og læg dem i et ovnfast fad.
- Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 60-80 minutter afhængigt af kartoflernes størrelse.
Opskriften er oprindeligt udviklet til Boligliv.