24 lækre gaveidéer

Reklame

24 lækre gaveidéer

Julen står for døren, og om et øjeblik træder vi officielt ind i julemåneden. I år fejrer vi for første gang jul i eget hjem. Det bliver helt specielt, og det er noget, jeg altid har glædet mig til at prøve. Der skal altså fuldstændig jules igennem med julepynt, julestads og ikke mindst julemad i alle afskygninger.

Før ungerne kom til, var Mark og jeg dygtige til at forkæle hinanden med adventsgaver, men som forældre til to små børn, er det nu dem, der er i fokus med blandt andet overraskelser fra nissen i julesokken og gaver hver søndag fra bedsteforældrene.

I dagens indlæg er det dog 24 lækre gaveidéer til mad- og drikkeelskeren, som jeg bringer i samarbejde med Copenhagen Food. Brug gaveidéerne som inspiration til værts- og værtindegaver, julegaver eller måske er der én i dit liv, som er så heldig at få en pakkekalender fra dig. Jeg er stor fan af spiselige pakker og andet lækkert til køkkenet – af åbenlyse årsager, hvis du læser med her.

BAILEYS TIRAMISU

Baileys Limited Edition Tiramisu er inspireret af den italienske dessertfavorit, som indeholder mascarpone, espresso og et drys chokolade. Den er nok noget af det nærmeste man kommer på en flydende dessert.

Vejledende pris: 149 kr.
Fås blandt andet hos Meny og i Føtex

LITTLE ISLE WHISKY FRA NYBORG DESTILLERI

Little Isle er intet mindre end en dansk whisky fra Nyborg Destilery. Til den er der brugt whisky fra både bourbon- og portvinsfade. Førstnævnte giver noter af vanilje og fremelsker den friske frugtige karakter, mens sidstnævnte giver dybde, kompleksitet og lidt mere sødme.

Vejledende pris: 495 kr.
Fås blandt andet hos nyborgdestilleri.comwhisky.dk og juuls.dk

FYLDTE CHOKOLADER FRA FRIIS-HOLM CHOKOLADE

Chokoladeconnoisseuren vil med garanti få julelys i øjnene, hvis du sætter en æske fyldte chokolader fra Mikkel Friis-Holm foran ham eller hende. Tanken bag Friis-Holm Chokolade er at skabe verdens bedste chokolade uden at gå på kompromis med hverken bæredygtighed generel anstændighed, når det handler om råvarer.

Vejledende pris: 140 kr.
Fås på friisholmchokolade.dk

FOODIE HÅNDMIXER FRA RIG-TIG

Lækkert grej til køkkenet går man aldrig galt i byen med. Her er der tale om en FOODIE håndmixer fra Rig-Tig, som går madlavningen til en leg med sit funktionelle og brugervenlige design, som inkluderer et ergonomisk udformet greb.

Vejledende pris: 429,95 kr.
Fås på 
www.rig-tig.dk/products/foodie-handmixer

ØKOLOGISK AKVAVIT FRA BORNHOLM SPIRITS

Akvavitterne fra Bornholm Spirits passer perfekt til de hyggelige stunder rundt om et julebord.

Frost er en klar akvavit fra Bornholm Spirits, som er skabt på økologisk hvede og lokalt kildevand lagret på mineralsk klippegrund i milliarder af år. Den har en mild og ren smag med diskrete noter af kommen, krondild og citrus. Derfor går den især godt med fisk, skaldyr og lette kødretter.

Vejledende pris: 149 kr.
Fås hos Bilka, Føtex, Meny, Rema1000, Nemlig.com og bornholmspirits.com

TYPE 00 HVEDEMEL FRA MEJNERTS LANDBRUG

Rigtige madnørder kender sikkert den særlige meltype fra italien, som gør sig godt i blandt andet pizza og foccacia. Denne her udgave er dog produceret her i Danmark af Mejnerts Landbrug. Den egner sig til alt bagværk, hvor man ønsker et stærkt opbag og en luftig krumme.

Vejledende pris: 39 kr. 
Fås på www.mejnerts.dk

MØRK GULD JUL FRA SVANEKE BRYGHUS

Ingen julefrokost uden øl på bordet. Mørk Guld Jul fra Svaneke Bryghus er en mørk Münchnerøl med et friskt skud af appelsinskaller og Cashmere-humle. Smagen er maltbetonet og mild, men med delikate overtoner af citrusfrugter og melon.

Vejledende pris: 24,50 kr.
Fås hos blandt andet hos Meny, Spar, Min Købmand, Kvickly, SuperBrugsen og på Nemlig.com

BÆREDYGTIGE OG ØKOLOGISKE DRIKKEVARER FRA ORGANIQUE

Hos Organique er alle produkter økologiske og brygget på bær og urter fra landmænd i Amazonas (som i øvrigt får en god pris for deres produkter, så de kan passe på regnskoven og skabe et godt liv for dem selv og deres familier). Den centrale ingrediens i alle produkter er Yerba Mate Te.

Vejledende pris: 131 kr. (6 stk.)
Fås blandt andet hos Meny, Salling og i Helsam

GRØD BOWL FRA JAKOBSENS MED JORDBÆR OG RABARBER

Jakobsens grødbowl er med jordbær og rabarber samt dansk havre fra Dalby Mølle, der med dens høje indhold af kostfibre er med til give en fantastisk mæthedsfornemmelse, der holder længe. Perfekt start på dagen i den travle julemåned. Grøden kan i øvrigt både spises kold og varm.

Vejledende pris: 29,95 kr.
Fås hos Føtex, Bilka, Meny, Løvbjerg, Spar, Nemlig.com

DE UDVALGTE FRA NATURMÆLK

De Udvalgte er et udvalg af oste fra Naturmælk, som er et økologisk mejeri med rødder tilbage til 1994. Ostene inkluderer Kong Bars (en fast Goudan-ost lagret i minimum 12 uger), Høost Natura (en personlig favorit hos mig. Det er en ost med en mild, lidt salt og tør i smag og konsistens), Povlsbro (som er inspireret af emmentaler med dens karakteristiske nødde-noter) og Lille Løkke (en blød hvidskimmelost med fyldig smag).

Vejledende pris: 169 kr.
Fås blandt andet på naturost.dk og nemlig.com

THEO KAFFEBRYGGER FRA STELTON

Theo slow brew-kande er designet af Francis Cayouette i et enkelt og stilrent formsprog med råt, sortbrunt stentøj, der er mat udvendigt og glaseret indvendigt, og med låg og andre detaljer er i lys bambus. Kaffebryggeren laver cirka en halv liter ad gangen – perfekt til 1-2 personer.

Vejledende pris: 499.95 kr.
Fås på www.stelton.dk

KULINARISKE OPLEVELSER MED FISKEKONSERVES

Kogebogen Dåsemad af Martin Grøndal hjælper dig til at forvandle kvalitetsfisk på dåse til lækre måltider. Opskrifterne er baseret på Martin Grøndals egne dåser. Han bruger udelukkende fiskearter fanget efter skånsomme metoder, så vi passer bedst muligt på både fiskene og vores miljø.

Vejledende pris: 280 kr.
Fås blandt andet på grondals.dk, plusbog.dk, saxo.com og hos Magasin

KAFFEBØNNER FRA LAVAZZA ORO

Lavazza Oro Mountain Grown er dyrket i bjergområder op til 2000 meter over havets overflade, hvilket er medvirkende til at give kaffen en unik karakter. Det skyldes, at modningen sker i et langsommere tempo grundet de ekstreme temperaturudsving. Kaffen er skabt af 100% håndflukkede Arabica-bønner, og den har en sødmefuld, fyldig og rig smag med en diskret syrlighed og noter af frugt og blomster.

Vejledende pris: 79,95 kr. (500 g)
Fås blandt andet hos Føtex og på shop.lavazza.dk

ÅRETS JULEVIN FRA SKJOLD BURNE

Saint-Emilion Grand Gru, som fik hele 5 stjerner fra VinAvisen, er en elegant og klassisk bordeaux-vin med duft af friske bær og en fyldig, krydret og kompleks smag med strejf af peber og rosmarin. Sæt vinen på bordet, når du serverer lam, oksekød og kød og vildt, eller nyd den sammen med lagrede oste.

Kampagnepris: 125 kr.
Fås på www.skjold-burne.dk

GRØD BOWL FRA JAKOBSENS MED ÆBLE OG KANEL

Jakobsens Grød bowl med æble og kanel er endnu en måde at starte dagen med lidt lækkert. Den indeholder udelukkende naturlige og økologiske ingredienser, og så er den oplagt at toppe med Jakobsens müslitopping med nødder og bælgfrugter, friskskårne æbletern, peanut butter og lidt honning.

Vejledende pris: 29,95 kr.
Fås blandt andet hos Føtex, Bilka, Meny, Spar, Nemlig.com

TØRREDE CITRUSFRUGTER FRA TVEDMOSE

Tvedemose er en familievirksomhed med fokus på blandt andet bæredygtighed og innovation. Deres tørrede citrusfrugter er sødere og dybere i smagen, end du kender det fra friske citrusfrugter. Derfor er de perfekte som smagsgivere i både postevand, cocktails og juledrikke.

Vejledende pris: 30 kr 
Fås på bevco.dk samt i Meny og i Illum   

JULEØL FRA HERSLEV BRYGHUS

Snefri fra Herslev Bryghuser en økologisk juleøl med lav alkoholindhold. Den er gyldenbrun og appelsinkrydret med aromatisk blomsterbitterhed fra humlerne Magnum og Amarillo, mens Herslev Bryghus’ Juleøl er en økologisk Rød Ale, som er krydret med et strejf af appelsin.

Vejledende pris: 35 kr.
Fås blandt andet hos Irma og på herslevbryghus.dk

THE ITALIAN CRISPS FRA AGRAIN

En pose chips fra Agrain indeholder mask fra en halv liter øl, og så er der tilført et italiensk inspireret krydderi, så man smagsmæssigt tager et smut til støvlelandet, når man åbner posen. Chipsenes særlige form gør dem ekstra gode til at servere med dyppelse.

Vejledende pris: 25 kr.
Fås hos blandt andet hos agrainproducts.com

VANILLA TWISTER FRA DR. OTKER

Ingen jul uden vanilje! Med Vanilla Twister fra Dr. Otker kan du kværne dit eget vaniljepulver i to grovheder. Kværnen indeholder, hvad der svarer til fire vaniljestænger. De stammer fra Papua New Guinea og Indonesien, og har været igennem en særlig tørreproces, som gør, at de ikke sætter sig fast i kværnen.

Vejledende pris: 69,95 kr.
Fås blandt andet hos Meny og Spar samt på bagetid.dk

KOMBUCHA FRA RAW CULTURE

Raw Culture er en 100% naturlig, økologisk kombucha, der er lav på sukker og kalorier. Den er let boblende, forfriskende og fremstillet af fermenteret te. Kombucha fungerer perfekt som et alternativ til alkoholiske eller sukkerholdige drikkevarer.

Vejledende pris: 350 kr. (12 stk.)
Fås på rawculture.dk 

ALKOHOLFRI GIN FRA TANQUERAY

Elsker modtageren af din gave smagen af gin, men ikke de procenter i blodet, som normalt følger med, så er Diageos Tanqueray 0,0% måske noget for ham eller hende. Med den får man nemlig en gin, der indeholder den klassiske smag af Tanqueray London Dry gin – bare uden alkohol.

Vejledende pris: 150 kr.
Fås på Føtex, Nemlig.com og Coop.dk

ANTIPASTO TIL JULEBORDET

I en travl julemåned er det skønt med noget lækkert, men lynhurtigt at sætte på bordet, når der kommer gæster. Antipasto Di Cinghiale består af udvalgte kvalitetsprodukter, som er lige til at sætte på bordet med lidt brød og noget godt i glasset.

Vejledende pris: 40 kr.
Fås blandt andet hos Meny

KIRSEBÆRSAUCE OG ANDRE LÆKKERIER FRA SYLTET

Syltet er en lille lokal virksomhed fra Præstø, hvis kirsebærsauce er lavet på hele danske kirsebær, kirsebærsaft og vanilje fra Mette Ravn Vanilje.

Vejledende pris: 59 kr.
Fås blandt andet hos Irma og Meny 

GAVEKORT TIL ITALIAN STAY PÅ YSTAD SALTSJÖBAD

Kom ned i gear efter julens trængsel og alarm med et spaophold. Hos vore svenske naboer kan du eksempelvis hos Ystad Saltsjöbad nyde en italiensk tre-retters menu på restaurant, Gildas. Opholdet inkluderer desuden overnatning, morgenmad og adgang til Lido Club & Spa.

Vejledende pris: 2.700 kr.
Fås hos ysb.se

Del indlægget
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments