Kulinarisk pakkekalender med 24 lækre gaveidéer 

Reklame

Kulinarisk pakkekalender med 24 lækre gaveidéer 
Årets pakkekalender til madnørden

Udgivet i samarbejde med Copenhagen Food

Der er en måned til juleaften, og jeg er HELT klar til at jule igennem. Jeg elsker julelysene, stjernerne og hjerterne over Københavns gader og de juledekorerede butikker, og jeg har allerede spist omtrent seks portioner risalamande. Og som om det ikke var nok, så har vi netop fundet alt julestadset frem fra loftsrummet, så vi kan gøre den søde højtid til noget særligt for hjemmets 4-årige. Han får selvfølgelig også en julesok med 24 små overraskelser, mens vi tæller ned til den store aften. 

Før Julius kom ind i vores liv, gav Mark og jeg hinanden adventsgaver, og jeg har også tidligere haft sjov med at lave en voksen-pakkekalender med 24 gaver. Som altid er jeg stor fan af spiselige pakker. Ikke kun fordi jeg elsker mad, men i lige så høj grad fordi, jeg er så privilegeret at mangle ganske lidt (og nye ting tager ofte bare plads i overfyldte skabe og skuffer). Og ved gaver, som man kan spise eller drikke, er der typisk tale om den ekstra forkælelse, som man ikke altid lige husker at unde sig selv (selv om man måske burde). 

Af netop den grund er gaver som disse et stort hit i min bog – både som giver og modtager. Og står du netop og skal lave en pakke- eller adventskalender (eller hvis du bare skal finde på gode værts- og julegaver til en madelsker i december), så er inspiration sikkert en velkommen ting netop nu. Hjælp med gaveidéer til madelskeren kommer her i form af Copenhagen Foods årlige kulinariske julekalender med mad, drikke og udstyr til køkkenet. 

pande fra le creuset
Støbejernspande i julens farver

Godt grej

Langt de fleste af gaverne på Copenhagen Foods liste over 24 lækre gaveidéer hører til i nydelseskategorien. Der er dog også undtagelser, men de falder ikke langt fra genren. Her er der nemlig tale om udstyr, som kan løfte standarden hjemme i køkkenet. En gave, man aldrig går galt i byen med, er en god kokkekniv, og her er H.W. Larsens SENJEN-knive (og særdeleshed Pro-serien) fremhævet. De er lavet af H.W. Larsens egen skærsliber, Benjamin Jensen, som er en mand, der ved alt om knive (det ved jeg, fordi jeg har interviewet ham for år tilbage)! 

Andet godt gavegrej inkluderer den fine julerøde pande fra Le Creuset eller Baileys Cozy Up Cup (skabt i samarbejde med det københavnske keramikstudie MK Studio). Med på listen fra Bailey er i øvrigt også en limited edition-flaske med navnet Baileys Red Velvet Cupcake inspireret af den lille røde kage, som mange elsker. 

Kulinarisk pakkekalender med 24 lækre gaveidéer 
Gaveæske med danske oste

Forkælelse for maven

Helt personligt er jeg stor fan af ost, som I måske allerede har luret. Hvis nogen påtænkte at kaste en kulinarisk pakkekalender i nakken på mig, ville jeg elske nr. 2 og nr. 10 på listen, som tæller en pakke med udvalgte oste fra Naturmælk og Søhøjland Umami fra Them Andelsmejeri. En god olivenolie, kan man også altid bruge, og her har Copenhagen Food udvalgt Illiadas økologiske single estate jomfruolivenolie. 

Kulinarisk pakkekalender med 24 lækre gaveidéer 
Lidt godt til glasset (og julehumøret)

Gaver som kan drikkes

Drikbare gaver er også altid gode. I årets pakkekalender er der blandt andet en single malt whisky fra Diageos Legends Untold-samlig. Diageo er verdens største spiritusproducent, og hvert år laver de en Special Releases whisky-samling – i år er omdrejningspunktet fortællingen om de forskellige destilleriers unikke historier.

Der er selvfølgelig også et par alkoholfri muligheder til dem, der foretrækker det. Der er eksempelvis det alkoholfri alternativ til julevinen fra Ish Spirits (nr. 1 på listen) – den kommer i øvrigt både i en mousserende og en hvid udgave. Og så er der den økologiske kaffe, Bio-Organic, fra Lavazza samt en espressokaffe fra Illy. 

Kulinarisk pakkekalender med 24 lækre gaveidéer 
Én på opleveren med gavekort til en restaurant

Oplevelsesgaver

Og er du – som jeg – stor fan af oplevelsesgaver, så kunne man også give et gavekort til en af modtagerens favoritrestauranter. I dette tilfælde er Stick’n’Sushi fremhævet – og det er nok ikke en helt tosset idé. Så meget, som jeg elsker dansk julemad og mormorkøkkenet, så kan også jeg trænge til at tage en lille pause fra det og nyde noget i en helt anden genre i løbet af december.  

Se hele listen lige her på Copenhagen Foods hjemmeside, hvor du også kan læse mere om de enkelte produkter (samt se priserne på dem).

Del indlægget
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments