Bedstemorboller

Bedstemorboller


Den anden dag ledte jeg efter en simpel, let og god bolleopskrift og fandt denne i en gammel mappe, hvori jeg har gemt opskrifter i årevis. Der var endda opskrifter helt tilbage fra husholdningstimerne i folkeskolen, som jeg tilsyneladende har ment, har været værdige til at blive gemt til fremtidigt brug. Andre opskrifter bragte ligeledes minder frem. Der var opskrifter fra min gymnasiekærestes mor Annie, udklip fra den tilbudsavis som fik mig til at kaste mig ud i min første coq au vin (som sidenhen har hittet til mangen et middagsselskab og måske endda vundet mig mere end et drengehjerte) og opskrifter fra det italienske madlavningskursus, vi filmede, da vi havde TV på tredje semester.

Opskriften på bollerne er ligeledes fra et udklip (fra Århus Weekend – kan dog ikke engang huske, hvad det er). Den stammer fra en bager, som har været så venlig at dele sin opskrift på de klassiske boller. Istedet for 30 gram sukker valgte jeg at nøjes med 20 gram, men ellers har jeg ikke ændret andet end, at jeg brugte smør istedet for margerine. I den oprindelige opskrift stod der, at alle ingredienserne blot skulle blandes i en skål. Som beskrevet længere nede på siden har jeg ændret fremgangsmåden en smule.
Bollerne smagte skønt –  især sammen med den hjemmelavede blommemarmelade, som jeg kastede mig ud i samme dag. Jeg kan ikke sige noget om, hvordan de smager på madpakken dagen efter, da der blev spist op.
Ingredienser til 15 stk:

Bedstemorboller

Bedstemorboller

Ingen bedømmelser endnu

Ingredienser

  • 30 g gær
  • 500 g hvedemel
  • 20 g sukker
  • 2,5 dl mælk
  • 125 smør
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

  • Smør smeltes i en gryde og mælk hældes ved. Blandingen skal være lillefingervarm. Herefter udrøres gæren i mælke- og smørblandingen og sukker og salt tilsættes. Tilsæt mel (der skal muligvis bruges en smule ekstra til æltningen) og ælt den godt sammen. Lad den hæve tildækket et lunt sted i en halv time.
  • Del så dejen i 15 stykker, form til boller og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem hæve yderligere i 30 – 45 min. Bages ved 230 grader i cirka 12 minutter.
Del indlægget
Abonner
Giv besked om
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments